Dop

I dopet berättas om Guds kärlek till varje människa och om en gemenskap över hela världen. Döpas kan man när som helst i livet, som barn, ungdom eller vuxen.

I dopet får du växa som människa och kristen. Döpas kan man när som helst i livet, som barn, ungdom eller vuxen. Det kan vara enkelt och enskilt eller en stor fest.

Boka barndop

Kontakta församlingsexpeditionen på telefon eller genom att besöka oss. Utefter era önskemål och ledig tid för präst och kyrka bestämmer vi tillsammans det datum och tid som passar bäst och bokar kyrka samt präst och musiker.

Våra ordinarie doptider är i dopgudstjänster på söndagar kl. 13.00 samt varannan lördag. I kalendern nedan kan du kika redan nu för att se vilka tider som är lediga framöver.

samlas efteråt?

Vill ni bjuda på fika eller mat i anslutning till dopet så lånar vi ut våra lokaler. Prata med expeditionen i samband med bokning av dopet.

Planera med präst

Prästen kommer att kontakta er/dig för dopsamtal efter bokningen, samt information om hur dopet går till. Tillsammans går ni igenom hur gudstjänsten går till och välja psalmer och texter. Du får tillfälle att ställa frågor som du kanske funderar över.

Lediga tider för dop och vigsel

Tiderna försvinner ur listan allt eftersom de blir bokade. Glöm inte att uppdatera sidan om du har den öppen en längre tid.

Vuxendop

Vad betyder dopet? Varför skall man egentligen döpa sig eller sitt barn? Podcasten "Ingen hinner fram" pratar dop i avsnittet "35. Vattenfall". Bild: Malin Lingnert

Du som vuxen som vill låta döpa dig är varmt välkommen att ringa expeditionen eller  kontakta någon av våra präster direkt. Tillsammans kommer ni överens om nästa steg.

Dopänglar i Masthuggskyrkan

Varje person som döps i Masthuggskyrkan eller som bor inom Masthuggs församling får en dopängel när hen döps. Masthuggsängeln är en vacker glasängel som är handgjord av kvinnor i Israel. En fin sak att spara som minne.

Vid en familjegudstjänst uppmärksammas alla döpta och man kan då komma och plocka ner sin glasängel från dophjulet i Masthuggskyrkan, och ta med sig den hem.