Kontakt

Masthuggs församling Besöksadress: Storebackegatan 15, 41318 GÖTEBORG Postadress: Carl Johans kyrkoplan 1, 41455 GÖTEBORG Telefon:+46(31)7319200 E-post till Masthuggs församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Dop

I dopet berättas om Guds kärlek till varje människa och om en gemenskap över hela världen. Döpas kan man när som helst i livet, som barn, ungdom eller vuxen.

I dopet berättas om Guds kärlek till varje människa och om en gemenskap över hela världen. I dopet får du växa som människa och kristen. Döpas kan man när som helst i livet, som barn, ungdom eller vuxen. Det kan vara enkelt och enskilt eller en stor fest.

Boka och planera

Kontakta församlingsexpeditionen i god tid före dopet, per telefon eller genom att besöka oss. Utefter era önskemål och ledig tid för präst och kyrka bestämmer vi tillsammans det datum och tid som passar bäst och bokar kyrka samt präst och musiker.

Våra ordinarie doptider är i dopgudstjänster på söndagar kl. 13.00 samt varannan lördag. Leta efter lediga doptider i vår kalender på hemsidan.

fika efteråt?

Vill ni ordna kaffe i anslutning till dopet så lånar vi ut våra lokaler. Församlingen har också dopdräkt att låna ut om så önskas. (Se nedan)

Planera med präst

Prästen kommer att kontakta er/dig för dopsamtal efter bokningen, samt information om hur dopet går till. Tillsammans går ni igenom hur gudstjänsten går till och vilka psalmer som ska sjungas. Du får tillfälle att ställa frågor som du kanske funderar över.

Dopänglar i Masthuggskyrkan

Varje person som döps i Masthuggskyrkan eller som bor inom Masthuggs församling får en dopängel när hen döps. Masthuggsängeln är en vacker glasängel som är handgjord av kvinnor i Israel. En fin sak att spara som minne.

Vid en familjegudstjänst uppmärksammas alla döpta och man kan då komma och plocka ner sin glasängel från dophjulet i Masthuggskyrkan, och ta med sig den hem.