Bibelstudium

Studiecirkel för dig som vill få nya perspektiv på evangelisterna och berättelserna.

Nya perspektiv

Metoden vi använder är influerad av metoden ”Bibliolog”. Metoden går ut på att tänka sig in i olika personer i texten, och deras upplevelser av situationen. Ett sätt att läsa berättelserna som ger helt nya perspektiv. De utvalda texterna, en från varje av de fyra evangelierna, är valda utifrån att man ska kunna se händelsen från olika personers perspektiv. Kopplingen mellan bibeltexten och mig själv och min vardag är det viktiga.

Du behöver inte alls vara en van bibelläsare, men även om du är det kan du ha glädje av samtalen.

Studiecirkel som ses fyra tisdagar med start 4 februari, i Masthuggskyrkan.

Orättvist och rättvist

4 FEBRUARI KL. 18.45

I Masthuggskyrkans bibelstudium ställs frågan Stanna eller gå förbi? när vi läser evangelisten Bild: Ev on Unsplash

Matteus 20:1-16

Sist och först

18 februari KL. 18.45

Markus 10:32-45

Gå förbi eller stanna?

25 februari kl. 18.45

Lukas 10:25-37

Massor av mat

17 mars kl. 18.45

Johannes 6:1-15

Anmälan

Vi behöver din anmälan senast 28 januari. Hör av dig till Anna Österberg, som också kan svara på frågor om gruppen.

Anna Österberg

Masthuggs församling

Kvällsmässa

Tisdagar kl. 18

Varje vecka firar vi en enkel pilgrimsmässa där det som du bär på - ditt liv, får ta plats i ett större sammanhang av tro och hopp. Välkommen in!