Kontakt

Masthuggs församling Besöksadress: Storebackegatan 15, 41318 GÖTEBORG Postadress: Carl Johans kyrkoplan 1, 41455 GÖTEBORG Telefon:+46(31)7319200 E-post till Masthuggs församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Begravning

Vi vill ta ett fint farväl när någon lämnat detta livet före oss. En begravningsceremoni fyller grundläggande mänskliga behov av tröst, tack och känslan av kontinuitet med dem som gått bort före oss.

Boka och planera

Att en nära anhörig gått bort innebär många praktiska frågor, inte minst gällande ordnande av begravning. Som efterlevande har du möjlighet att välja om du själv vill ta ansvar för att ordna allt det praktiska, eller om du vill anlita en begravningsbyrå och överlämna en del eller alla praktiska göromål till dem.

Vad kan jag göra själv?

Kontakta församlingreceptionen om du vill ha information om hur du kan gå till väga och vad du får göra själv. Dag och tid för begravningen bokas på församlingsreceptionen. Det går också bra att gå direkt till en begravningsbyrå för få hjälp. Om du valt att ta hjälp av en begravningsbyrå så sköter de bokningen åt dig.

Mer information om vad du bör tänka på inför att du bokar begravning och vad du kan göra själv finns längre ner på sidan "Råd vid begravning" (öppnas som en pdf-fil).

Prästen kontaktar dig

Så snart begravningsgudstjänsten är bokad tar prästen kontakt med dig som är nära anhörig för att boka tid för samtal. Detta sker oavsett om du själv planerar begravningen eller om en begravningsbyrå sköter det åt dig. Vid samtalet får du/ni berätta om den avlidna och tillsammans går du och prästen igenom hur begravningsgudstjänsten går till och kommer överens om vilka texter som ska läsas och vilka psalmer som ska sjungas. Du får tillfälle att ställa frågor som du kanske funderar över.

Minnesstunden

Vill du ha minnesstund hos oss, hyr vi ut Annasalen i Repslagargården och Klingnersalen i Masthuggskyrkans annex . Mer information om lokalerna finns längre ner på sidan under Hyra och Låna.

Uthyrning / lån av lokal

De som hyr eller lånar lokaler, så som Klingnersalen, Annasalen eller kyrkan m.m. kan på torsdagar 13.00-16.00 hämta nyckel och få genomgång av lokaler och larm.

Kontakta Jonny för att bestämma tid för upphämtning och genomgång.

Jonnys mobil: 0706-46 24 08