Konfirmation 2018/19

Livets mening är inte prestation. Meningen finns i att du är värdefull och viktig för att du är den du är. Kyrkan vill vara en plats där du kan bli mer trygg i dig själv, känna gemenskap i gruppen och församlingen och utvecklas känslomässigt och andligt.

Sommargruppen

läger på styrsö

En grupp som passar för dig som har fullt upp under terminerna med läger, utomhusaktiviteter, studiebesök, nya kompisar, samtal om livet och fika såklart!

St Olavsgården ligger på Styrsö i Göteborgs södra skärgård Bild: Wikipedia

Gruppen träffas några träffar under vinterhalvåret och sedan 17 juni -7 juli 2019.
Lägret är 24 juni - 5 juli 2019 på Styrsö, i Göteborgs södra skärgård.

Präst: Christopher Asker
Pedagoger: Karin Lindell, Lydia Sjöberg, Anna Sjöberg.

Nyfiken?

Hör av dig till Christopher Asker!

Christopher  Asker

Christopher Asker

Carl Johans församling

Konfirmation

Det år du fyller fjorton får du en inbjudan till konfirmation från Carl Johans pastorat i Göteborg. Under konfirmandtiden får du möjlighet att upptäcka vad kristen tro är, och vad det betyder för dig i ditt liv. Det sker genom lek och allvar, enskilt och tillsammans i konfirmandgruppen.

Konfirmandtiden vill ge dig mod att stå upp för att alla människor är värdefulla och se kyrkans roll när det gäller att visa det. Konfirmationens mål är att utrusta dig med goda redskap för att leva i världen. Som människa har du både ansvar för ditt eget liv och för hur du bemöter andra.

Tiden som konfirmand vill också ge dig redskap att se hur kristen tro finns i relation till andra livsåskådningar samt visa respekt för människor med annan övertygelse.

Konfirmationstiden och läger är kostnadsfritt.

Carl Johans, Högsbo, Oscar Fredriks och Masthuggs församlingar arbetar tillsammans med konfirmationen och har en del gemensamma aktiviteter.

Pågående grupper

Dessa grupper går inte längre att anmäla sig till.

Äventyr

Grupp med läger där du får pröva olika aktiviteter, som skytte och klättring.

Tid: Tisdagar eller onsdagar kl. 16.30-18.30.
Läger: 19-21 oktober och ett läger under vårterminen 2019.
Präst: Anna Eliasson
Pedagog: Anna Sjöberg och Karin Lindell

Musikteater

Träffa nya vänner och åka på läger med andra som gillar musik, drama och film.

Tid: Onsdagar kl. 16.30-18.30.
Läger: 19-21 oktober och ett läger under vårterminen 2019.
Präst: Christopher Asker
Pedagog: Lydia Sjöberg och Jenny Roos