Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Högsbo församling Besöksadress: Bankogatan 61, 41480 GÖTEBORG Postadress: Carl Johans kyrkoplan 1, 41455 GÖTEBORG Telefon: +46(31)7316620 E-post till Högsbo församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Vaktmästare, 70% tillsvidareanställning

Ledig tjänst i Högsbo församling

Vaktmästare, 70% tillsvidareanställning

Tillträde: snarast möjligt 

Högsbo församling rymmer fyra olika delar, Högsbotorp, Högsbohöjd, Kaverös och Flatås. Församlingens centrum är i första hand Axel Dahlströms Torg.  Församlingen har drygt 20.200  invånarna och 10.200 tillhöriga. I Kaverös och Högsbohöjd byggs många nya lägenheter, vilket på olika sätt förändrar området.

Församlingen har två nav, Högsbo kyrka och Kaverös kyrka. Barnverksamheten koncentreras till Kaverös kyrka med verksamheter och körer. Församlingshemmet vid Högsbo kyrka fylls varje vecka av deltagare i olika grupper.  Församlingen prioriterar ett rikt gudstjänst- och musikliv och firar regelbundet musik- och temagudstjänster. Församlingen arbetar sedan länge med hållbarhetsfrågor och är miljödiplomerad, och vi önskar att som kyrka bygga gemenskap och mening för att kunna möta vår tids stora utmaningar.  Vidare kommer vi under de kommande åren arbeta med vår kyrkosyn, utifrån att vi önskar ytterligare förankra det ideella medarbetarskapet i församlingen. Vi utvecklar också ett arbetssätt som utgår från team-arbete. 

I arbetslaget ingår också de anställda i resursverksamheten Sjukhuskyrkan, som ansvarar för Högsbo sjukhus.  Högsbo ingår som en av fyra församlingar i Carl Johans pastorat. Att hitta vägar till samarbete och utbyte inom pastoratet är en uppgift för alla anställda

Arbetsuppgifter

I tjänsten du söker ingår arbetsuppgifter som kyrkvaktmästare vid gudstjänst och förrättningar, praktiska göromål som skötsel av grönytor och mindre reparationer inom fastighet, samt inköp och service till verksamhet.  Du är schemalagd varannan söndag, 3 av 5 storhelger / år, och fasta dagar måndag, torsdag och fredag. Övrig tid kan vara flexibel utifrån behov eller på fast schema.   Arbetsuppgifter varierar beroende på årstid och kyrkans högtider.  

Arbetsuppgifter:

·         Ansvara för teknik och förberedelser av kyrkorummet och den yttre miljön inför gudstjänst och förrättning.

·         Skötsel av grönområden och viss snöskottning.

·         Enklare fastighetsskötsel samt beställning av varor.

·         Fortlöpande kontakt med alla övrig service-funktioner.  

 

Som vaktmästare i Högsbo ingår du i teamet stöd-funktioner, tillsammans med receptionist, vaktmästare och lokalvårdare. Närmaste chef är församlingsherde Lisa Westberg.  Arbetslaget i Högsbo församling består av 14 medarbetare, samt tre inom sjukhuskyrkan, och fördelade på tre kyrkor : Högsbo, Kaverös och Högsbo sjukhus kyrka.   

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ser vi gärna att du har arbetat med liknande uppgifter i en församling i Svenska kyrkan. Du bör ha intresse för den omsorg om människor som tjänstgöring vid förrättningar innebär. Utbildning inom fastighetsskötsel och ljud önskvärd.   

Krav: B-körkort, datorvana. 

Vid tillsättning av tjänsten lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. 

För ytterligare information ring gärna Lisa Westberg, församlingsherde 0737 738690. 

Facklig representant Reidar Staaf, kommunal 0704 174729. 

Ansökan

Sista ansökningsdag: så snart som möjligt.

Tillträdesdag: så snart som möjligt.

Ansökan ska innehålla personligt brev och CV och sker via mail till lisa.westberg@svenskakyrkan.se

lisa.westberg[@]svenskakyrkan.se