I kyrkorummet på Högsbo sjukhus finns en liten orgel och ett enkelt altare i trä.

Sjukhuskyrkan på Högsbo sjukhus

Sjukhuskyrkan på Högsbo sjukhus invigdes i februari 1999.

Om kyrkorummet

Sjukhuskyrkan är en öppen mötesplats där vi kan mötas och dela erfarenheter och tankar om livet. Kyrkan på Högsbo sjukhus invigdes i februari 1999. Textilkonstnären Birgitta Nordström har skapat den vackra väven som hänger på väggen och spänner över altarbordet som en himmel. Med sin gyllene färg ger den rummet ett varmt och ombonat intryck. De stora fönstren ger ljus och en god kontakt med naturen utanför. Kyrkorummet rymmer även bord och stolar för gemenskap samt en soffhörna för samtal.

Hitta hit

Sjukhuskyrkan på Högsbo sjukhus ligger på Tunnlandsgatan 2. Med ingång genom huvudentrén i byggnad 1 finns Sjukhuskyrkans kyrkorum. Följ skyltningen från huvudentrén för att hitta rätt.

Telefonnummer: 031-342 57 80

Glasskulptur med sjukhuskyrkans ikon som föreställer en blomma. Ett ljus lyser bakom skulpturen.

Sjukhuskyrkan i Högsbo

De flesta människor bär på frågor om livets mening, när man blir sjuk kan de frågorna komma upp till ytan på ett sätt som de kanske aldrig tidigare gjort.