En hyllning till icke-vetandet

Högsbo smedja inleder hösten med temamässa och samtal kring tid och evighet, improvisation och icke-vetande. Högsbo kyrka 27 och 30 september.

Vi följer såklart folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19 och måste därför sätta en gräns vid 45 personer sittande i kyrkan vid båda tillfällena.

Mässa 27 september kl. 17

Mässan är inspirerad av Jonna Bornemarks tankar och står i relation till samtalet mellan Jonna, Lisa Westberg och Lars-Magnus Österberg den 30 september i Högsbo kyrka.

Musiker är Ebba Westerberg, slagverk, Joona Toivanen, piano, preparerat piano, cittra, tumpiano, elektronik, Lars-Magnus Österberg, klaviatur och sång.
Präst är Lisa Westberg.

Temat för söndagen i kyrkåret, 16:e efter trefaldighet, är ”Döden och livet.”
Efter mässan är det ett enkelt kyrkkaffe.

Mässan ingår i Högsbo smedja - ett forum för möten mellan kultur, teologi och praktiskt tänk som förmår bära oss in i framtiden och bidra till hoppfulla praktiker.

Samtal 30 september kl. 19

Samtal mellan Jonna Bornemark, filosof, Lars-Magnus Österberg, musiker, och Lisa Westberg, präst.

Jonna har med sin bok "Det omätbaras renässans" rönt stor uppskattning för att hon beskriver vår tids förpappring, pedanteri och byråkratisering av såväl samhälle som människa. I icke-vetandets område, där teologi och konst trivs som bäst, finns ett hopp och en framtid, menar hon. Om detta och om allt som skaver i vår tid, vill vi prata.

Enkelt drop-in fika från kl 18.30 (självkostnadspris).

STREAMAS PÅ YOUTUBE

Med anledning av Covid-19 livesänds samtalet i Högsbo på Youtube. Länk till sändningen.

LIVE-BILJETTER

Så här gör du för att boka liveplats vid Smedjekvällen den 30 september :
Skriv ett mail till lisa.westberg@svenskakyrkan.se med datum, önskat samtal, och biljettantal (max 2 per person) i rubrik/ämnesrad och skriv ditt namn i mailet
Tex:
(rubrik) 30/9 Jonna Bornemark 2 biljetter
(i mail) Marja Marjasdotter
Du kommer sedan att få mailsvar om du fått liveplats(er) till samtalet. Platserna bokas i ordning som mailen kommer in, och begränsas i antal enligt råd under Covid-19-pandemin. Mailsvar hanteras manuellt, och kan därför dröja någon dag.
I mail med positivt biljettbesked finns sedan ytterligare information inför samtalet.
Det kommer inte finnas möjlighet att få biljett i dörren i samband med samtalets start. Välkommen med ditt mail!