Kontakt

Högsbo församling Besöksadress: Bankogatan 61, 41480 GÖTEBORG Postadress: Carl Johans kyrkoplan 1, 41455 GÖTEBORG Telefon: +46(31)7316620 E-post till Högsbo församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

När döden utmanar livet

Föreläsning om existentiell ångest. 19 november 8.30 eller 13.00 Föreläsning och fika är gratis. Arrangör: Sjukhuskyrkan

Information om föredraget

I den palliativa vården finns det, paradoxalt nog, en tystnad kring livets mest fundamentala fråga – det faktum att livet tar slut. Existentiell dödsångest grundar sig på kunskapen och medvetenheten om att livet kommer att ta slut.
Många, kanske de flesta, skräms av tanken på att livet i en framtid skall ta slut. Kroppens nedbrytande och smärtsamma avskedstaganden går dock att förhålla sig till.
Hur upptäcker vi den palliativt sjuka patientens dödsångest? Hur lär vi känna igen den? Hur behandlar vi den?”

Mötesplats

Sjukhuskyrkan i Högsbo församling har ansvaret för kontakterna mellan ASIH och Svenska kyrkans församlingar i Göteborg. Ett sätt att ta det
ansvaret är att bereda mötesplatser där erfarenhetsutbyte kan ske och kontakter skapas. Som ett led i detta arbete inbjuder vi dig till denna halvdag

Presentation av Peter Strang

Peter Strang är cancerläkare och professor i palliativ medicin vid Karolinska Institutet.
Han är också vetenskaplig ledare för PKC (Palliativt Kunskapscentrum i Stockholms län) och författare.

Under 20 års tid har Peter Strang föreläst bland annat om cancer, smärta, livskvalitet, palliativ vård samt existentiella frågor och har medverkat i radio och TV program i dessa ämnen.

Var?

Högsbo kyrka och församlingshem finns på Bankogatan 61. Närmaste spårvagnshållplats är Axel Dahlströms torg. Parkering: säkrast i parkeringshuset vid Axel Dahlströms torg.

Senast 9 november vill vi ha din anmälan

Anmälan till kl 8.30