Kontakt

Högsbo församling Besöksadress: Bankogatan 61, 41480 GÖTEBORG Postadress: Carl Johans kyrkoplan 1, 41455 GÖTEBORG Telefon: +46(31)7316620 E-post till Högsbo församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konserter, musikgudstjänster, temamässor mm i Högsbo kyrka

Skördemässa SÖNDAG 14 OKTOBER KL 11 KAVERÖS KYRKA Göteborgs Vokalensemble, Pierre Eriksson – dragspel Ta gärna med något till gudstjänsten till auktionen vid kyrkkaffet: frukt, grönsaker, sylt och mos, bär, bröd eller kaka.

Skördemässa

Söndag 14 oktober kl 11 Kaverös kyrka

Göteborgs Vokalensemble, Pierre Eriksson – dragspel

Alla pengar från auktionen går till Svenska kyrkans internationella arbete med trädplantering i Etiopien och Tanzania. Carina Lantz Helander,

Lisa Westberg, Karolina Gustavsson, Sara Melin och Tilda Nordstierna, Katarina Solén Hiller

Get Rhythm!
– temamässa baserad på originalmusik av Ry Cooder tolkat av Centralstationen

Söndag 14 oktober kl 17 Högsbo kyrka

Med utgångspunkt i Lukas berättelse om den krokryggiga kvinnan reflekterar vi över förtryck, befrielse och tacksamhet.
Lotti Sharif, läsningar

En musikgudstjänst om Abwoon – Herrens bön

Söndag 21 oktober kl 11 i Kaverös kyrka

Kör Är Hälsa, Thomas Gustavsson – piano, Andreas Gustafson - bas, Katarina Solén Hiller – musiker, Anders Leitzinger - präst

Gudstjänst med extra musik

Söndagen den 21 oktober kl 11 Högsbo kyrka

Vox Harmonia Högsbo medverkar, Bengt Olsson - präst

Öppen scen på FN-dagen

Onsdag 24 oktober kl 19-ca 20.30 i Högsbo kyrka

Vill du dela med dig av ditt skapande?

Välkommen du som spelar något instrument, sjunger, skriver, läser, målar, fotograferar, dansar mm.

Tillsammans formar vi en kväll där vi får ge och ta emot av varandras olika uttryck.

Har du frågor kan du vända dig till George Keczán 0703-441663 eller Lotti Sharif 0703-13 66 37

Gudstjänst med extra musik

Söndagen den 28 oktober kl 11 Högsbo kyrka

”Sommarkören” medverkar under ledning av Åsa Johansson, Hans Owe Arvidsson – präst.

Alla helgons dag

Söndagen den 3/11 kl 11 Kaverös kyrka

Kör är Hälsa under ledning av Katarina Solén Hiller, Tilda Nordstierna – präst

Minnesgudstjänst

Söndagen 4 november kl 17 Högsbo kyrka

Medverkande: VHH- Vox Harmonia Högsbo, Katarina Solen Hiller, George Keczan, församlingens präster, diakoner m fl

Berättelsernas hus – Klassikerkväll.
De bärs av kärleken men vet ej vart

Onsdag 7 november kl 19 Högsbo kyrka

En kväll kring Berthold Brecht och hans tankar.
Katarina Solén Hiller – sång, George Keczán - klaviatur.
Lotti Sharif - läsningar och reflektion

Elevkonsert

Torsdag 8 november kl 18.30 Kaverös kyrka

Elevkonsert  med 4 st celloensembler från Kulturskolan AFH, kulturskolan väster och kulturskolan Majorna medverkar under ledning av Inger Dahlin och Annika Streijffert.

Mässa för stor och liten

Söndagen den 11/11 kl 11 Kaverös kyrka

Korinterna och Ten to Teens sjunger under ledning av Katarina Solén Hiller, Carina Lantz Helander, Tilda Nordstierna

Vart är vi på väg? - En musikalisk resa med Göteborgs Blåsarsinfonietta

Söndagen den 11 november kl 17 Högsbo kyrka

Konserten är en musikalisk resa där orkestern spelar stycken som leder publiken på en geografisk resa mot okända mål. Genom tillhörande frågor med koppling till musiken hjälps publiken att finna både vägen samt målet för vår resa.

One Love – temamässa med text och musik av U2.

Söndagen 18 november kl 17 Högsbo kyrka

Medverkande: Peter Pop-sång, VHH-Vox Harmonia Högsbo, Magnus Sjöqvist-elgitarr, Johan Thelin-elbas,

Per Boqvist – trummor, George Keczan – klaviaturer, Anna Eliasson och Lotti Sharif – celebranter

Musikgudstjänst - Jesu meine Freude J S Bach

Söndagen 25 november kl 11  Kaverös kyrka

Göteborgs Vokalensemble med musiker under ledning av Katarina Solén Hiller, Lisa Westberg

Alltid Fri entré.

Frivillig kollekt till Högsbo församlings musikverksamhet välkomnar vi med tacksamhet.

Arrangör: Högsbo församling och Sensus