Kontakt

Högsbo församling Besöksadress: Bankogatan 61, 41480 GÖTEBORG Postadress: Carl Johans kyrkoplan 1, 41455 GÖTEBORG Telefon: +46(31)7316620 E-post till Högsbo församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konserter, musikgudstjänster, temamässor mm i Högsbo kyrka

Höstens program är klart!

Sensommarkväll med Anna Lotta Larsson.

Tisdag 21 aug kl 19 Högsbo kyrka

Vid flygeln Andreas Landegren

Anna-Lotta Larsson närmar sig 40 år som artist.
För många är Anna-Lotta Larsson "Anna" i "Värmlänningarna". Den rollen var också hennes genombrott för den stora TV-publiken 1980. Anna-Lotta har sina rötter både i den värmländska och norrländska myllan.
Hon växte upp i ett musikaliskt hem. Hon utbildade sig till sångpedagog på Framnäs Musikskola och kom därefter in på Operahögskolan i Göteborg. Karriären har fortsatt med teater, film och i huvudsak musik som soloartist eller i samarbete med exempelvis Björn Skifs, Ronny Eriksson, Johan Stengård och Göran Fristorp.
1982 gjorde Anna-Lotta den svenska rösten till Disney's "Snövit " och senare rävhonan "Vixie" i "Micke & Molle".
Den 8 december 2017 släppte Anna-Lotta sin 13:e soloskiva "Lovsång till kärleken"

1918: Det öde landet. Poesikonsert med The Dollard Collectief från Cambridge (UK).

Söndag 2 september kl 17 i högsbo kyrka

Musik av klassiska och moderna tonsättare från Storbritannien, Frankrike, Spanien, Ryssland m fl. Medverkande: Anne Marsh Penton (piano), Oliver Griffin (flöjt), Tim Penton, Lotti Sharif, Ulla Gabriel (röster).

Konsert till förmån för gatubarnen i Manila.

Söndag 30 september kl 17 I HÖGSBO KYRKA

Medverkande: Johanneskören, Matroserna, Lasse Dahlqvist-sångarna. Rebecka Bu med orkester m fl

Arrangör Internationella gruppen i Högsbo församling

Berättelsernas hus - Klassikerkväll
”Då kommer tösnön att bli tårar droppande…”

Onsdag 3 oktober kl 19.00 I HÖGSBO KYRKA

En kväll om Anna Achmatova, Osip Mandelstam och akmeismen.
Klarakvartetten framför musik av Dmitri Shostakovich
Klarakvartetten är: Dieter Schöning – violin 1 och Viveca Rydén Mårtensson – Violin 2, Johanna Fridolfsson – Viola och Lena Bergström – cello

Läsningar och reflektion: Lisa Westberg och Lotti Sharif

Skördemässa

Söndag 14 oktober kl 11 Kaverös kyrka

Skördemässa med bl a  Göteborgs Vokalensemble o musiker

Get Rythm!
– temamässa baserad på originalmusik av Ry Cooder tolkat av Centralstationen

Söndag 14 oktober kl 17 Högsbo kyrka

Med utgångspunkt i Lukas berättelse om den krokryggiga kvinnan reflekterar vi över förtryck, befrielse och tacksamhet.
Lotti Sharif, läsningar

Musikgudstjänst

Söndag 21 oktober kl 11 i Kaverös kyrka

Musikgudstjänst Kör är Hälsa och musiker

Öppen scen på FN-dagen

Onsdag 24 oktober kl 19-ca 20.30 i Högsbo kyrka

Vill du dela med dig av ditt skapande?

Välkommen du som spelar något instrument, sjunger, skriver, läser, målar, fotograferar, dansar mm.

Tillsammans formar vi en kväll där vi får ge och ta emot av varandras olika uttryck.

Har du frågor kan du vända dig till George Keczán 0703-441663 eller Lotti Sharif 0703-13 66 37

Alltid Fri entré.

Frivillig kollekt till Högsbo församlings musikverksamhet välkomnar vi med tacksamhet.

Arrangör: Högsbo församling och Sensus