Kontakt

Högsbo församling Besöksadress: Bankogatan 61, 41480 GÖTEBORG Postadress: Carl Johans kyrkoplan 1, 41455 GÖTEBORG Telefon: +46(31)7316620 E-post till Högsbo församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konserter, musikgudstjänster, temamässor mm i Högsbo församling

Men ska man vara finklädd för att smaka ett päron? Berättelsernas hus – Klassikerkväll ONSDAG 5 DECEMBER KL 19.00 HÖGSBO KYRKA

Onsdag 5 december kl 19.00 Högsbo kyrka

En kväll kring Moa Martinsson och hennes författarskap med gruppen Påtår hos Moa Martinsson

”Moa Martinson flyttade till torpet Johannesdal som 19-åring och bodde där till sin död 1964. Femtio år senare (den 31 maj 2014) åkte låtskrivarna Åsa Bällsten, Isabell Dahlberg, Maja Heurling och Mats Källblad till torpet. Med sig hade de ett knippe nyskrivna sånger baserade på Moas berättelser och personliga levnadsöde. Sångerna spelades in där i Moas torp. Som samtal över några koppar kaffe ger sångerna Moa en röst i samtiden, och det är slående hur angelägen och aktuell hon fortfarande är.”

Påtår hos Moa Martinsson, sånger.  Andrea Bruzelius, läsningar. Lotti Sharif, reflektion.

Julös i Kaverös Kaverös kyrka

Söndag 9 december Kaverös kyrka

Kl 15–16.30 Kom och pyssla julkort mm och ta en go julfika
Kl 17 Julkonsert med korinterna, Ten to Teens och Kör är Hälsa

Thomas Gustavsson – piano, Andreas Gustafson – bas och Martin Folkelind – trummor under ledning av Katarina Solén Hiller, Tilda Nordstierna

Julsång i Högsbo

Söndag 16 december kl 17 Högsbo kyrka

Eva Lotta Hultman – sopran, Vox Harmonia Högsbo under ledning av George Keczan, Rian Utbult – tvärflöjt, Åsa Johansson – violin, Love Grundberg – elbas, Johan Björklund -trummor.  Lotti Sharif – betraktelse, reflektioner

JULallsång

Onsdag 19 december kl 19 Kaverös kyrka

Tonarasingers under ledning av Hanna Bendz, Thomas Gustavsson – piano, Andreas Gustafson – bas,  Martin Folkelind – trummor m fl Katarina Solén Hiller – sång och presentatör.

Ett samarrangemang med Hyresgästföreningen och Sensus

Samling vid krubban - Gudstjänst för Stor och Liten

Julafton, 24 december kl 11 Kaverös kyrka

Korinterna, Ten to Teens och julmusiker, Katarina Solén Hiller, Carina Lantz Helander, Tilda Nordstierna

JULBÖN. Ser du stjärnan i det blå

JULAFTON, 24 december kl 17 Högsbo kyrka

Family Keczán Singers medverkar. Lotti Sharif – präst

Musik i Julnatten

Julafton, 24 december kl 23Kaverös kyrka

Medverkande: Cecilia Odenman – dragspel, Maria Ågren – althorn, Katarina Solén Hiller – orgel, piano och sång, Lisa Westberg – präst.

Alltid fri entré.

Arrangör: Högsbo församling