Kontakt

Högsbo församling Besöksadress: Bankogatan 61, 41480 GÖTEBORG Postadress: Carl Johans kyrkoplan 1, 41455 GÖTEBORG Telefon:+46(31)7316620 E-post till Högsbo församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Högsbo Smedja

Forum för möten mellan kultur, teologi och praktiskt tänkande för framtiden

Ursprung

Högsbo smedja har sin bas i Högsbo församling. Rötterna finns i församlingens mångåriga arbete för hållbart mänskligt liv på jorden, vilket bland annat tagit sig uttryck i kulturodlarparken och miljödiplomering.

Framtiden

Miljöförstöring griper in i alla andra utmaningar i samtiden som den verkliga ödesfrågan. Oron för vår jords framtid påverkar alla, och bidrar till en tärande känsla av att vara lösryckt och rotlös på jorden. Religion är språk och berättelser som kan famna stora frågor, och inge hopp om liv bortom apokalypsen. Till vår hjälp söker vi konstens språk, som bär och gestaltar komplexitet och sanning, gravitation och riktning på samma gång.

Vi vill erbjuda kunskap och hopp

Vi behöver forskning, levda erfarenheter, konkreta förslag på vad vi kan göra för att vända om, börja om, göra rätt och bättre denna gång. Vi tror att när vi möts utifrån våra olika professioner kan ett hopp vi tidigare inte fått blick för födas.

Vi hoppas få hjälpa och stödja varandra i att orka se allvaret i situationen och även hjälpa och stödja varandra att arbeta för omställning och hållbara sammanhang.

Husdjursgudstjänst

15 september kl 17, Högsbo kyrka

Djuren är våra vänner, våra själavårdare, och våra läromästare. Därför bjuder vi in alla husdjur med sina människor till en gudstjänst.

Musiker: Cristoffer Svärd mfl. Gudstjänsten hålls i samband med 10-års jubileet för Kulturodlarparken.

Om att hålla nyttodjur i staden.

18 september kl 19, Högsbo församlingshem

Kom och träffa biodlare och hönsägare från centrala Göteborg. Hör hur man kan gå tillväga, om framgångar och bakslag, och vad det gör med en att ha daglig kontakt med höns och bin.

Medverkande: bla teolog, biodlare, hönshållare.

Gudstjänst: Hållbarhet för samtid i framtid.

13 oktober kl 11, Kaverös kyrka

I samband med att Kaverös kyrka fyller 50 år. Samtalet fortsätter 16 oktober i Kaverös kyrka kl. 19.

Exodus - gudstjänst om befrielse från slaveri av och med unga.

10 november kl. 17, Högsbo kyrka

Grön öppen scen