Tacofredag för små och stora

Vi skapar och funderar kring en berättelse från Bibeln. Vad säger den om att vara människa i dag? Men först äter vi vegetarisk tacobuffé.

Genom berättelserna förstår vi livet

Författaren Henning Mankell sa en gång att det som gör människan unik är hennes förmåga att berätta för andra. I Bibeln finns många berättelser om vad det är att vara människa: längtan, drömmar, svartsjuka, sorg, kärlek, ensamhet, hopp, grymhet, tröst, ondska och medmänsklighet.  En annan författare, P-O Enqvist, beskriver det såhär: ”Bibeln var den första stora sagoboken, som berättade att världen inte var en by, utan en värld av främmande människor som liknade oss. Den var den stora introduktionen.” Det är genom berättelserna, sagorna, böckerna, texterna som vi förstår lite mer om livet och det mänskliga.

Delar både mat och tankar

I Bibelns berättelser är också måltiden viktig. Att sitta ner tillsammans och dela livet. Några fredagar under våren vill vi därför äta tacos tillsammans och sedan dela tankar om vad det är att vara människa genom en för tillfället utvald bibeltext. Vi pysslar, målar, spelar teater, sjunger, bygger eller pratar. Vi vänder oss främst till familjer där barnen är cirka 6-13 år. Det går bra att komma hela familjen, några stycken eller bara en enda. Familjer kan se olika ut, så kom som ni är och vill.

Fredag 28 februari tar vi oss an Skapelseberättelsen.

Fredag 28 februari, 27 mars och 8 maj från kl. 16.30

Kungsladugårds kyrka