Närbild på pianotangenter.

Musikundervisning

Undervisningen i piano och orgel för dig som är intresserad av att arbeta med musik inom kyrkan.

Musikalisk handledning och vägledning

Vi erbjuder musikundervisning i t.ex. pianospel, orgelspel och sång som leds av församlingens organist. I första hand vänder sig verksamheten till barn och ungdomar som bor i Carl Johans församling, men alla är givetvis välkomna. Undervisning i orgelspel är prioriterat liksom förberedelser för kantorstudier.

Undervisningen är kostnadsfri, men du behöver vara medlem i Svenska kyrkan.

Kontakta gärna Rolf-Åke Fält för mer information!

Musikgudstjänster

Musik på Klippan i S:ta Birgittas kapell och musikgudstjänster i Carl Johans kyrka.

Kör klädd i röda kåpor sjunger. Framför kören spelar en violinist och cellist.

Musik och körer

De flesta av våra gudstjänster innehåller mycket musik av varierat slag. Du kan ta del av allt från visor och barnkör till orgelkanter och psalmaftnar.

Ett barn i randig tröja som spelar på en blockflöjt i trä.

Barnkör och blockflöjtsundervisning

I Kungsladugårds finns körer för barn och ungdomar som gillar och sång och musik. Här finns också en grupp i blockflöjt.