Hållplats - Carl Johan Gemenskapsträffar HT2019

Höstens program är klart. Vi börjar 11 september med Tvivlets, smärtans och tröstens diktare: Anna Greta wide (1920–1965) och den okända lyriken.

Gemenskapsträff 2019

Vi börjar i Carl Johans kyrka kl 12.00 med Musik vid middagstimman.
Därefter blir det kaffe och smörgås samt ett trevligt program kl 12.30 i församlingshemmet.

11 september
Tvivlets, smärtans och tröstens diktare: Anna Greta Wide (1920–1965) och den okända lyriken.

Wide är representerad i vår psalmbok och var kyrkobesökare i Oscar Fredriks kyrka. Fil. dr. Dick Claésson, huvudredaktör för Litteraturbanken.se presenterar Wide och vi får ta del av hennes poesi.

25 september
Människor jag mött i Jerusalem.

Kh em Irène Ungelheim arbetade på 70-talet flera år för Individuell människohjälp i Jerusalem. Nu delar hon med sig av de möten hon varit med om i det heliga landet.

25 år som rektor i Majorna-Linné.

Rektor Britt-Marie Almer har många år bakom sig som skolledare i vårt närområde. Hon delar med sig av sina erfarenheter.

Natten är dagens mor, Kaos är granne med Gud.

Något om de erfarenheter vi har av Natten i våra liv: Katastrofer, sjukdom, förluster, tomhet… De stora katastroferna och de egna, personliga där
ensamheten blir påtaglig. Vad kan komma födas efteråt? Psykolog Birgitta Fält från Sjukhuskyrkan.

Gustav II Adolf - tro, kyrka och politik.

På Gustav Adolfsdagen kommer universitetslektor Magnus Hermanson Adler att fördjupa våra kunskaper kring stadens grundare.

Toner och stjärnstoft

Med toner av psalmer, judisk folkmusik, Bach och Sibelius vill jag skapa utrymme för tankar till akvareller och dikter, skriver Cecilia Luther. ”Stjärnstoft som exploderat i vitsippsbacken ryms med hopp de dagar då livet känns tungt. Vår Herre bär oss så vi i tro får gro till att ge hans kärleksdoft vidare till andra. Välkomna att dela mina tankar!”

Litar vi på våra medier? - Om samhällsförtroende i mediesamhället.

Församlingsrådets ordförande prof. Lennart Weibull vid inst. för journalistik, medier och kommunikation, Göteborgs Universitet, delar med sig av sina studier med anledning av den aktuella frågan om medias trovärdighet.

Adventskaffe med julsång.

Rolf-Åke Fält spelar och sjunger med oss melodier från förr och nu.

Christopher  Asker

Christopher Asker