Foto: Linda Mickelsson /Ikon

Ekonomiskt stöd

Har du svårt att få pengarna att räcka? Då kan du ansöka om ett ekonomiskt bidrag ur församlingens fonder två gånger per år. Nästa sökperiod startar i mars.

Drop-in

Besök oss på drop-in för att få information om församlingens fonder, som den som bor i församlingen kan söka, eller för att boka tid för enskilt samtal. Samtalen är kostnadsfria, och diakonen du träffar har tystnadsplikt.

Normala öppettider

Carl Johans församlingshem

Onsdagar kl. 10–11.30

Högsbos pastorsexpedition

Onsdagar kl. 13–14.30. Kontakta oss så möter vi upp dig utomhus.

Oscar Fredriks församlingshem

Tisdagar kl. 9.30–11

Vill du boka tid för samtal?

Det kan du göra på vår drop in, men också genom att ringa eller maila till Samtalsmottagningen.

Sök fonder

För dig som bor i Majorna-Linné, Högsbo och Masthugget finns fonder att söka.

FONDANSÖKAN höst 2020

Mellan den 1 september och 25 november kan du ansöka om ekonomisk hjälp inför julen.

För att ansöka fyller du i vår ansökningsblankett. Du kan antingen ladda hem ansökningsblanketten eller hämta den i kyrkan/församlingshemmet. (Vid Carl Johans församlingshem hittar du blanketten i den lilla brevlådan utanför entrén.) Om du vill ha hjälp att fylla i ansökan kan någon av diakonerna hjälpa till under mottagningstid eller vid informationsträffen (se nedan).

Vi har två ansökningsperioder: En under våren med utbetalning innan sommaren, och en på hösten med utbetalning innan jul. Du kan alltså ansöka om ekonomiskt stöd två gånger per år.

Om du inte bor i församlingen hänvisar vi till den församling du bor i.

Vem kan söka fonder?

Hos oss kan personer som bor i församlingen få ekonomiskt stöd. Om du inte vet vilken församling du tillhör kan du söka församling på din bostadsadress. I samband med ansökan behövs också uppgifter om styrker din ekonomiska situation. Den information du behöver finns på ansökningsblanketten.

Fonder och stiftelser

Genom donationer och testamenten har Svenska kyrkan genom åren fått enskilda människors förtroende att förvalta penninggåvor för olika ändamål, oftast som stöd till personer med ansträngd ekonomi och människor i svåra situationer. Det är viktigt att pengarna kommer rätt personer till del, ett ekonomiskt stöd kan göra stor skillnad för att komma på fötter igen.

Ansök själv eller tipsa andra

Om du vill söka pengar, tveka inte att höra av dig! Kanske har du en vän eller känner någon som behöver ett extra tillskott för att klara vardagen? Tipsa gärna om den här möjligheten, ett extra bidrag kan göra stor skillnad.

Ia Hamnered

Carl Johans församling