Konfirmation

I alla tider har människor letat efter sanningen med stort S. Det finns mycket mellan himmel och jord som vi inte förstår. Konfirmationstiden ger en chans att fundera på livets frågor.

visst vill du vara med!

Tusentals ungdomar konfirmeras runt om vårt land varje år. Frågar du någon av dem, så är chansen stor att du kommer att bli peppad att vara med, du också!

Du är inte ensam om att fundera över livet...

Att vara del i en konfirmandgrupp är att få lära, växa och känna sig värdefull. Du kan få nya kompisar och lära känna dina gamla ännu bättre. Under den här tiden får du höra mer om Gud och Jesus, veta mer om kristen tro och vara med i gudstjänster, andakter, leva lägerliv och mycket, mycket mer. Här finns en möjlighet att fundera och prata om tro och om livsfrågor, tillsammans med kompisar, äldre ungdomar och vuxna. En chans att pröva dina tankar och höra hur andra tänker. Vi bär på många frågor och tillsammans får vi söka svar.

Såhär går det till

Under vårterminen träffas vi under ett antal söndagar och efter skolavslutningen i juni 2020 åker vi på en resa till Rom. Konfirmationen blir den 27-28 juni 2020.

du är välkommen!

Det är allas rätt att konfirmeras, men det kanske inte alltid sker på samma sätt. Fungerar inte vårt upplägg för dig, så finns alternativ i församlingar omkring oss och i Luleå stift. Behöver du något eller någon för att få träffarna eller lägren att fungera? Vill eller kan du inte sova borta på läger? Prata med oss så hittar vi den bästa lösningen för just dig!

Bild: Eva Axbarr/IKON

vad kostar det?

Egentligen ingenting. Däremot kommer vi att be om en slags depositionsavgift som betalas efter novemberlägret men före resan till Rom. Avgiften återbetalas efter genomförd konfirmation. Hoppar du av, betalas summan inte tillbaka.

Inte döpt?

Konfirmandtiden avslutas med en konfirmationsgudstjänst där du bekräftar - säger ja - till ditt dop. Därför ska du vara döpt innan du konfirmeras. Om du inte redan är det, så döps du innan konfirmationsgudstjänsten, kanske på något läger eller tillsammans med din familj.

Mer info

Här kan du också ladda ner en folder med information [pdf] om konfa 2019-2020.

Anmäl dig till konfirmation 2019-2020 här

Klicka här för att anmäla dig

Frågor och funderingar? Kontakta

Helena Markström

Församlingspedagog, Barn och ungdom, Barn och familj

Lars Öberg

Byske-Fällfors församling, Skellefteå pastorat

Församlingsherde, Ledningsgrupp

Gymnasiekonfirmation?

Konfirmeras som vuxen? Det är faktiskt ganska vanligt! Kontakta oss så hjälps vi åt att hitta en lösning som passar dig och dina behov.