Foto: Peter Martinsson

Folkmusik - vårt svenska musikarv

Byarums kyrka midsommarafton kl. 18 - Traditionella folkmusikmelodier tillsammans med moderna inslag bildar kvällens program.

Låtar från olika delar av landet framförs på fiol & gitarr. Även inslag från andra delar av världen så som Storbritannien kan förväntas. Karaktäristiskt för folkmusiken är de olika danserna och är genom dem lätt att lyssna till.  
 
 
Kristin Tuomisto - Fiol 
Peter Martinsson - Gitarr 
Elever från kulturskolans folkmusikensemble 
 
Peter Martinsson arbetar på Jönköpings kulturskola och har arbetat på ett flertal kulturskolor i södra Sverige från Skåne till Dalarna. Peter har en klassisk gitarrutbildning som grund och har där utöver spelat allt från Bellman till tango, samba, soul och pop & rock. 
 
 
Kristin Tuomisto undervisar i stråk på kulturskolan i Vaggeryd. Hon frilansar även som musiker på klassisk fiol men även på barockfiol. Ett stort intresse som har följt med sedan skolåren är också folkmusiken, både svensk och brittisk sådan. Kristin leder kulturskolans folkmusikensemble. 
  
Folkmusikensemble är en liten grupp stråkelever på kulturskolan som har utvecklat gehörsspelet lite extra de senaste åren, och spelar folkmusik tillsammans.  
 
 
Ett samarbete med Sensus