Foto: Kristin Lidell /Ikon

Advents & Julkonsert

Julstämning med Kör för alla, Projektkör, kompgruppen Nejder och sångsolist Jill Svensson i Svenarums kyrka söndag 4 december kl. 17. Glöggmingel från kl 16:15. Insläpp från 16:30.

Stämningsfull julkonsert i Svenarums kyrka med stor kör tillsammans med gruppen Nejder och sångsolist Jill Svensson under ledning av Håkan Sparf. Det blir ett program med advents och julsånger i stor variation där tradition och förnyelse möts. Under kvällen görs en insamling till ACT och julkampanjen, andakten leds av Pär AJ Persson.

Under hösten har projektkören träffats ca 5 gånger för att öva tillsammans med Kör för alla och de ca 60 körsångarna bildarna nu en fin font till adventtidens glada budskap.

Medverkande:

Kör för alla & Projektkören under ledning av Håkan Sparf

Nejder: Björn Sandberg, piano, Robin Mållberg, bas och Samuel André, slagverk.

Jill Svensson, sångsolist

Pär AJ Pärsson, präst

Jill Svensson

Jill slog igenom i juni 2010 i och med segern i Talang, som sändes i TV4.  Jill Svensson hade tidigare deltagit i Körslaget 2009, som körmedlem i Team Amy från Jönköping med Amy Diamond som lagledare. 2011 släppte hon debutalbumet Vaken i en dröm, med en blandning av covers och originallåtar. Albumet Dröm vidare släpptes 2015, enbart bestående av originallåtar.

Förutom att uppträda som skivartist, sjunger hon också på fester, bröllop, dop och begravningar.

Nejder

Nejder består av Björn Sandberg på piano, Robin Mållberg på el- och kontrabas och Samuel André på slagverk. De spelar psalmer och visor i egna arrangemang, ofta med ett stänk av jazz. Deras ambition är att introducera och presentera jazz på ett lättillgängligt sätt och gör detta med välkända melodier i lite annorlunda tappningar. Till vardags är de musiklärare, forskare och kyrkomusiker.