Påskliljor i skolskenet. I bakgrunden skymtas ett kors.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Påskveckan i Svenska kyrkan Burträsk-Lövånger

Påsken är kristendomens viktigaste helg. Vi firar den för att påminna oss om att Jesus uppstod några dagar efter att han hade dött på korset. Varmt välkommen att ta del av påskens händelser i någon av våra kyrkor!

Utflykt och passionsandakter under Stilla veckan

Konstutställning i Burträsk kyrka

Konstverkstad på deltid är en av utbildningarna som ges vid Edelviks folkhögskola. Gruppen har besökt Burträsk kyrka och skapat bilder utifrån tankar och känslor som rummet förmedlade.

En miniatyrmodell av Jesus korsfästning.

Passionsandakter under Stilla veckan 3-6 april.

Under stilla veckan firas passionsandakter i många av våra kyrkor. Vi låter denna tid präglas av stillhet, begrundan och eftertanke. På olika sätt reflekterar vi över våra liv i förhållande till bibelns texter.

Skärtorsdagen 6 april

En nattvardskalk med vin och ett fat med oblater står på altaret.

Skärtorsdagsmässor

Jesus äter den sista måltiden tillsammans med sina tolv lärjungar. Senare samma kväll blir han förrådd och grips av romerska soldater. Delta i måltiden och följ påskens under i någon av våra kyrkor på Skärtorsdagen 6/4.

Långfredag 7/4

Långfredagsgudstjänster 7 april

Jesus förhörs av Pontius Pilatus, som beslutar att han ska dömas till döden. Jesus bär själv korset till Golgata, platsen där han korsfästs bredvid två rövare. Var med på långfredagsgudstjänst i någon av våra kyrkor och ta del av påskens drama i text och ton.

En ljusbärare med ett guldfärgat kors.

Långfredagsbön 7/4

Välkommen till Långfredagsbön i Kalvträsk, Svarttjärn eller Hökmark!

Påskafton och Påskdagen 8-9/4

Ett brinnande stearinljus.

Påsknattsmässa - från mörker till ljus

8 april, Munkvikens kapell 19.00

Tre påskliljor. Ett kyrkfönster i bakgrunden.

Påskdagens gudstjänster 9/4

Jesus är uppstånden! När en grupp kvinnor kommer till Jesus grav är stenen bortrullad och hans kropp är inte där. Jesus har uppstått från döden. Fira glädjebudskapet i någon av våra kyrkor!

En bukett med påskliljor och rosa tulpaner.

Annandag påsk 10/4

Jesus visar sig för alla lärjungar på olika sätt. Deras reaktioner är också olika. Några tvivlar på att det är verklighet, någon vill se bevis. Men oavsett deras reaktioner stannar Jesus hos dem och delar deras tillvaro. Annandag påsk firas i Bygdsiljum, Vallen och med Påskens sånger på EFS Lövånger.