Foto: Pixabay

Gymnasiekonfirmation

Du som av olika anledningar inte konfirmerades när du gick i åk 8 erbjuds nu en möjlighet att delta i Gymnasiekonfirmation i ett projekt tillsammans med Svenska kyrkan i Luleå.

Gymnasiekonfirmationen riktar sig till dig som:

• Bor i Burträsk och Lövångers församling och går gymnasiet
• Går på Naturbruksgymnasiet i Burträsk
• Vill samtala om tro, liv och existentiella frågor
• Är nyfiken på den kristna tron
• Vill träffa nya kompisar och hitta en ny gemenskap


Torsdag 26 Januari kl 17:00 har vi första träffen i Församlingshemmet i Burträsk och börjar med att äta middag tillsammans, få information om upplägget och därefter läsning. Vidare träffas vi en gång i månaden på torsdagskvällar under vårterminen, eller vid annat tillfälle (när vi träffas kommer vi överens om i gruppen).

Gymnasiekonfirmationen avslutas med en lägerresa till Åre/Trondheim torsdag – tisdag den 10-15 augusti och den resan sker tillsammans med Gymnasiekonfirmander från Luleå. Eventuellt kan det bli en träff IRL tillsammans med den gruppen någon gång under VT.

Själva konfirmationen blir i Burträsk kyrka söndag den 20 augusti kl 11:00.


Svenska kyrkan Burträsk/Lövånger har 12 platser (efter principen ”först till kvarn”) och Luleå erbjuder också 12 platser. Om vi fyller alla platser, blir vi alltså 24 ungdomar + ledare på lägerresan. Luleågänget har sin konfirmation sista helgen i Augusti.


Gymnasiekonfirmationen är kostnadsfri men vi måste ta ut en avbokningsavgift på 500:-om du hoppar av efter påsken 2023. Detta för att vi måste betala delar av boendekostnaden i förväg.

Anmälan till gymnasiekonfirmation 2023