Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Burlövs församling Besöksadress: Kyrkogatan 4, 23234 Arlöv Postadress: BOX 174, 23222 ARLÖV Telefon:+46(40)6428900 E-post till Burlövs församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Burlövs församling

Vill du dela gemenskapen i en församling? Fira gudstjänst tillsammans, kanske sjunga i en kör eller låta barnen delta i en verksamhet? Då är du välkommen till Burlövs församling, en del av Svenska kyrkan, i Arlöv och Åkarp, Skåne!

Tio år med Pilgrimsvägen

I år firar vi att Pilgrimsvägen Skåne-Blekinge fyller tio år genom att vandra, samtala om pilgrimsliv, andlig hälsa, kristen tro, rättvisa, fred och solidaritet med skapelsen.

Vill du vara med och vandra?

Lördag den 1 juni 

Samling vid St Johannes kyrka i Malmö kl 7.45, avgång kl 8.00. Vandring till Burlövs gamla kyrka. Där firar vi andakt och äter medhavd lunch. 

Ca kl 13 går vi vidare mot Uppåkra kyrka och Hjärups församlingshem. Vi stannar vid Uppåkra kyrka ca kl 17. Därefter går vi till församlingsgården i Hjärup. Vi firar mässa klockan 18.30 i kyrksalen och äter en enkel måltid ca kl 19.

Det finns möjlighet att övernatta i församlingshemmet i Hjärups. Anmälan, se länk nedan.

Söndagen den 2 juni

Start ca kl 6.30 från Hjärups församlingshemför för vandring till Uppåkra kyrka.

Avgång från Uppåkra kyrka ca kl 8. Framme vid Helgeands kyrka ca kl 9.30 – Fika som församlingen bjuder på. Avgång från Helgeands kyrka ca kl 10. Framme i Lunds domkyrka ca kl 10.45

Grupper ansluter från tre håll. Det går bra att ansluta tidigt på morgonen från Hjärup, Bjärred eller Hardeberga. Lite senare kan man ansluta från Helgeandskyrkan, Petersgården eller Sankt Knuts kyrka.

10.00 – Domkyrkoforum öppet för pilgrimer
För att lämna väskor, toalettbesök, vatten

11.00 – Jubileumshögmässa
Predikant: Biskop em Martin Lind, ordförande i riksförbundet Pilgrim i Sverige
Domkyrkan

Efter högmässan – Soppa med mera på Domkyrkoplatsen.

För anmälan: www.pilgrimsvagen.se/anmalan-till-vandringar-och-program

Kläder efter väder, väl ingångna skor
Medtag matsäck så du klarar dig över dagen, ev jojokort för hemresa.på egen hand ( tåg från Hjärup station, 9 min vandring )
Medtag sovsäck och liggunderlag om du ska övernatta på golv i församlingshemmet - obs ! föranmälan på www.pilgrimsvagen.se/anmalan-till-vandringar-och-program/ - begränsat antal platser, kvällsmat och enkel frukost ingår. Pris för övernattning 100 kr, faktureras via Sensus.


Vandringsledare är Lovisa Gamelius och Karin Pråmell
Kontakt inför vandringen på tel 040- 27 92 21 mail:karin.pramell@svenskakyrkan.se

Bönsöndagen

Bönen är trons språk, hjärtats samtal med Gud. Bönsöndagen har bönen i fokus. Bönen kan ske i den enskilda människans hjärta som en känsla av lättnad och tacksamhet, en suck av trötthet och sorg, eller ett hjärtats rop i förtvivlan. Det kan vara i form av en tanke av omsorg, kärlek eller oro för en annan människa. Samtal med Gud sker mitt i vardagen, mellan hem, jobb och skola eller i naturen, i stillheten på kvällen eller på natten.

Tema

Bönen

Liturgisk färg

Vit

Altardekoration

På altaret ställer vi vita liljor, men inte pingstliljor och vi tänder påskljuset samt sex ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Jeremia kapitel 29, vers 11-14

Jag vet vilka avsikter jag har med er, säger Herren: välgång, inte olycka. Jag skall ge er en framtid och ett hopp. När ni åkallar mig och ber till mig skall jag lyssna på er. När ni söker mig skall ni finna mig. Ja, om ni helhjärtat söker efter mig skall jag låta er finna mig, säger Herren. Jag skall vända ert öde och samla in er från alla de folk och alla de platser till vilka jag har fördrivit er, säger Herren. Jag skall låta er återvända till den plats jag har förvisat er från.

Epistel

Första Johannesbrevet kapitel 5, vers 13-15

Detta skriver jag till er som tror på Guds sons namn, för att ni skall veta att ni har evigt liv. Och vår frimodiga tro på Gud är denna: om vi ber honom om något efter hans vilja, så hör han oss. Och om vi vet att han hör oss vad vi än ber om, så vet vi också att vi får vad vi ber honom om.

Evangelium

Lukasevangeliet kapitel 11, vers 1-13

En gång hade Jesus stannat på ett ställe för att be. När han slutade sade en av hans lärjungar till honom: ”Herre, lär oss att be, liksom Johannes lärde sina lärjungar.” Då sade han till dem: ”När ni ber skall ni säga: Fader, låt ditt namn bli helgat. Låt ditt rike komma. Ge oss var dag vårt bröd för dagen som kommer. Och förlåt oss våra synder, ty också vi förlåter var och en som står i skuld till oss. Och utsätt oss inte för prövning.” Han sade till dem: ”Tänk er att någon av er går till en vän mitt i natten och säger: ’Käre vän, låna mig tre bröd. En god vän som är på resa har kommit hem till mig, och jag har ingenting att bjuda på.’ Då kanske han där inne säger: ’Lämna mig i fred. Dörren är redan låst, och jag har barnen hos mig i sängen. Jag kan inte stiga upp och ge dig något.’ Men jag säger er: även om han inte stiger upp och ger honom något för vänskaps skull, så gör han det därför att den andre är så påträngande, och han ger honom allt vad han behöver. Därför säger jag er: Be, så skall ni få. Sök, så skall ni finna. Bulta, så skall dörren öppnas. Ty den som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas. Finns det någon far ibland er som ger sin son en orm när han ber om en fisk eller ger honom en skorpion när han ber om ett ägg? Om nu redan ni, som är onda, förstår att ge era barn goda gåvor, skall då inte fadern i himlen ge helig ande åt dem som ber honom?”

Psaltaren

Psaltaren psalm 13, vers 1-6

För körledaren. En psalm av David. Hur länge skall du glömma mig, Herre? Hur länge skall du dölja ditt ansikte? Hur länge skall tankarna mala, mitt hjärta ängslas dag efter dag? Hur länge skall min fiende triumfera? Se på mig, svara mig, Herre, min Gud! Ge ny glans åt mina ögon, låt mig inte somna in i döden, låt inte min fiende säga att han besegrat mig, mina ovänner jubla över mitt fall. Jag litar på din godhet, mitt hjärta skall jubla över din hjälp. Jag vill sjunga till Herrens ära, ty han är god mot mig.

Bli medlem

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan och vår gemenskap oavsett vem du är. Här finns det en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag.
Svenska kyrkan är en mötesplats för människor i livets olika faser och situationer. Svenska kyrkan är en kyrka som:

Utifrån sin kristna tro, förmedlar hopp och ger stöd till den som drabbas av sorg och smärta.
Hjälper till att uttrycka den glädje man känner över att ha fått barn eller funnit en partner.
Samarbetar med andra goda krafter och bygger ett så bra och tryggt samhälle som möjligt.

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns alltid en plats för dig.

Dina uppgifter

Var vänlig markera de svar som är aktuella

Öppettider i kyrkan

Öppettider i kyrkan
Du är alltid välkommen till våra kyrkor för att sitta ned en stund, tända ett ljus eller be. Arlövs kyrka och Burlövs gamla kyrka är som regel öppna mån-fre kl 10-16, och lör kl 12-16, sön kl 10-16 samt i anslutning till alla gudstjänster.

Kontroll av gravstenar pågår

För att undvika olyckor då besökare eller personal kan komma till skada så genomför vi nu en kontroll av gravstenarnas säkerhet. De stenar som befunnits osäkra kommer att läggas ner.

Det kan vara förenat med allvarlig fara att sitta på, klättra på eller luta sig mot eller att försöka rubba gravstenar.

Om en sten blivit nedlagd kommer gravrättsinnehavaren att bli underrättad om detta via brev. I brevet kommer det att finnas information om hur och vilka åtgärder som ska vidtas.

Burlövs kyrkogårdsförvaltning
Telefon: 040 642 89 28/ tisdagar kl 10-12
E-post: lars.odeen@svenskakyrkan.se