Diakon sökes, 100%

Ansök senast 6 feb till burlov.forsamling@svenskakyrkan.se

Vi söker dig som vill arbeta i en församling där ett diakonalt förhållningssätt genomsyrar all verksamhet. Där diakoni tillsammans med barn och unga är prioriterade områden. I Burlövs församling är möten vid bordet, i gudstjänst likaväl som vid måltids- och fikabordet i församlingens café, centralt. Som diakon är din närvaro viktig på båda platserna. Du är bra på att skapa och upprätthålla relationer med människor i livets olika situationer. Du har ett öga för utsatthet i dess olika skepnader. Du vill arbeta med och utveckla församlingens diakoni utifrån ett brett spektrum på diakoni, i nära samverkan med en diakoniassistent.

Burlövs församling omfattar samma yta som Burlövs kommun, med de två tätorterna: Arlöv och Åkarp. Kommunen växer och präglas av goda kommunikationer, företagsamhet och mångkultur. Arbetslaget i församlingen består av ca 40 medarbetare i tre enheter; församlingsenheten, kyrkogården och förskolan. Läs mer på församlingens hemsida, i församlingsinstruktionen och i den pastorala handlingsplanen för diakoni.

Arbetsuppgifter:

● Diakoniexpedition

● Rekrytering och kontakt med ideella medarbetare

● Arbetsrehabilitering inklusive handledning och viss arbetsledning

● Bistånd, psykiskt och fysiskt inklusive samtal

● Andakter och gudstjänster

● Caféverksamhet

● Klädkällaren, församlingens secondhandbutik

● Viss gruppverksamhet

● Samverkan med kommun och andra aktörer i samhället

Kvalifikationer:
Du är utbildad diakon, gärna med grundutbildning som socionom. Du är väl förankrad i Svenska kyrkan. Du arbetar lika gärna ensam som tillsammans med andra medarbetare. Erfarenhet av handledning och arbetsledning är en merit. Du har körkort. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Omfattning:
Tillsvidaretjänst 100%. Tillträde enligt överenskommelse med 6 mån provanställning.

Ansök senast 6 feb. Vi behandlar ansökningarna löpande.
Ansökan inklusive CV, referenser och löneanspråk ska skickas till:
burlov.forsamling@svenskakyrkan.se.

För information om tjänsten:
Lena Petersson, kyrkoherde, 040 642 89 04 eller lena.petersson2@svenskakyrkan.se