Other languages with Google Translate

Medlemskap och/eller donation

Bli medlem eller ge en donation till Svenska kyrkan i Bryssel!

Tvärtemot vad många tror har vi i Svenska kyrkan i Bryssel inga bidrag för att finansiera större delen av vår verksamhet. Visserligen bidrar Svenska kyrkan i utlandet (SKUT) med lön för den utsända personalen (präst, musiker och församlingspedagog) samt ett mindre verksamhetsbidrag men övriga kostnader såsom lokalanställdas löner, löpande kostnader för fastigheten och annat finansieras helt och hållet av medlemskap, lokala donationer och kollekter.

Flyttar man utomlands från Sverige och inte längre är folkbokförd och betalar skatt i Sverige upphör man samtidigt att betala kyrkoavgift till Svenska kyrkan eftersom den samlas in genom den svenska skattsedeln. Föra att bidra till Svenska kyrkan i Bryssels arbete är det då möjligt att bli stödmedlem hos oss och/eller ge en donation.

Kostnaden per verksamhetsår för medlemskap (sep-sep) är:

Familj 100€

Enskild person 50€

Pensionär, student eller au-pair 25€

Betala via bank:

Eglise Suédoise, BE89 3631 7271 3085 (BBRUBEBB)

Alternativt: betala i kyrkan, antingen med betalkort eller kontant.

Eller ge en donation via bankinbetalning eller i kyrkan med kort eller kontant.

Tack för ditt stöd!