Vi söker husmor/husfar!

Vi söker dig som vill arbeta som husmor/husfar hos oss i Svenska kyrkan i Bryssel.

Svenska kyrkan ligger centralt i Bryssel, nära EU-parlamentet och EU-kommissionen. Församlingens arbete är mångfasetterat och vänder sig till alla svenskar som vistas i Bryssel med omnejd. I Bryssel bor svenskar som bott länge i landet men också en stor grupp svenskar som sökt sig hit tack vare det svenska medlemskapet i EU. Till kyrkan vänder sig människor i alla åldrar och vi har bl.a. en stor barn- och ungdomsverksamhet, seniorluncher och kafé. Församlingen bedriver även verksamhet i Antwerpen och Luxemburg.

Verksamheten består i både traditionell församlingsverksamhet och nytänkande för att utveckla församlingen. Församlingen vill inspirera till möten människor emellan och med Gud.

Vi söker dig som vill arbeta som husmor/husfar i vår församling med start i höst.

Kyrkans kafé är en viktig mötesplats dit många t.ex. kommer för en kopp kaffe och kanelbulle eller för att äta ärtsoppa och pannkakor.

Som husmor/husfar ansvarar du för kyrkans kafé och kök. Du är också den person som besökare möter först och därför ett av församlingens tydligaste ansikten utåt. Några gånger per termin anordnar församlingen lunch för våra seniorer som du planerar. Du kommer också ingå i julbasarsgruppen och ha en ledande roll i planeringen och genomförandet av julbasaren. I tjänsten ingår också att vara med i några av kyrkans barn- och ungdomsgrupper tillsammans med församlingspedagogen.

Vi söker dig:

• som tycker om att arbeta i den varierande miljö som en utlandsförsamling erbjuder
    tycker om att och har erfarenhet av att arbeta i kök,
  • tycker om att arbeta med barn, unga och seniorer,
  • har lätt för att samtala med människor i alla åldrar,
  • har en kristen förankring, gärna i Svenska kyrkan.

Du är social, utåtriktad, trygg i dig själv och flexibel med att gå in i många olika arbetsuppgifter. Svenska och engelska är krav, kunskaper i franska är ett plus.

Vi erbjuder:

En lokalanställning och tillsvidareanställning med flexibel omfattning med start i september 2020.

I ansökan berättar du lite om dig själv och varför du skulle vilja arbeta hos oss. Skicka gärna med någon referens.

Husmors/husfars tjänsten är en lokal anställning vilket innebär att kyrkorådet i Bryssel är arbetsgivare.

P.g.a. det rådande läget som coronaviruspandemin har orsakat är det just nu oklart när vi kan komma igång med vår ordinarie verksamhet och när vi kan öppna kaféet igen. Vår förhoppning är att vi kan komma igång efter sommaruppehållet. Detta innebär att vi just nu inte kan sätta något definitivt startdatum för tjänsten.

Upplysningar om tjänsten lämnas av: Kyrkoherde Fredrik Ollila, +32 475 67 81 24, Magnus Sätterberg, kyrkorådet, +32 474 94 16 25.
OBS! Under perioden 6/7-23/8 är kyrkan stängd och vi är inte tillgängliga för upplysningar om tjänsten.

Ansökan skickas till bryssel@svenskakyrkan.se och ska innehålla personligt brev och CV. Ansökan ska ha inkommit senast 25/8.

Intervjuer sker kontinuerligt.