Foto: Svenska kyrkan Bryssel

Brett utbud för brysselsvenskarna

Nyhet Publicerad

Många svenskar deltog i kyrkans evenemang ”Ny och nyfiken i Bryssel” den 26 september där svenska organisationer och nätverk presenterade sin verksamhet.

När kyrkan organiserade evenemanget ”Ny och nyfiken i Bryssel” tisdagen 26 september kom ett stort antal intresserade för att höra mer om de olika medverkande organisationerna och nätverken. Även ett 20-tal personer deltog via webbsändningen i vår Facebook-kanal.

De deltagande fick höra om allt från Diane von Fürstenberg, scouthajker, vinprovningar, finansiella investeringar, stadsvandringar, krishantering, själavård, Flandern, golfandet Belgien, till själve Carl-Michael Bellman.  Det saknas således inte bredd i utbudet för den som söker efter en aktivitet!

Evenemanget Ny och nyfiken i Bryssel arrangeras årligen av kyrkan, och erbjuder nyanlända i Bryssel en möjlighet att möta representanter för ett antal svenskanknutna organisationer och nätverk som presenterar sin verksamhet. Efter presentationen följer mingel i kyrkans kafé där man kan ställa frågor till organisationerna, få informationsmaterial, och kanske rentav teckna medlemskap.

Följande organisationer och nätverk deltog (representanter inom parentes) på tisdagens evenemang:

•                 Svenska kyrkan i Bryssel (Fredrik Ollila)

•                 Svenska klubben i Belgien (Louise Hallström)

•                 Svenska kören (Malin Blomberg, Anja Nauclér)

•                 Golf club suédois (Lars-Ove Roos)

•                 SWEA Belgien (Eva-Lotta Axelsson, Christina Måneskiöld)

•                 Scouterna Bryssel (Lisa Gullbransson, Helena Halldorf Romero)

•                 Munskänkarna Bryssel (Gun Merila)

•                 Friskis och Svettis (Calle Åsenius)

•                 Agentschap Integratie en Inburgering (BON) (Jane Zacharzewski)

•                 Swedish investors club (Alexander Koistinen)

•                 Sveriges generalkonsulat (Helena Strandberg Luthi)

Konferencier var Christian Bondeson-Eggert, medlem av Kyrkorådet och kommunikationsansvarig samt församlingsambassadör.

Har ni frågor om Ny och nyfiken i Bryssel, ta kontakt med kyrkan på bryssel@svenskakyrkan.se