Vilken succe!

Årets Drop In-vigsel i Marieby kyrkoruin var en fullträff från början till slut. 19 par vigdes denna vackra högsommardag!

Vädret var bästa tänkbara, trots prognoser om regn så sken solen hela dagen och hjälpte till att skapa förutsättningar för en minnesvärd dag.

Bild: Hans-Åke Grinde

Det var tredje sommaren som pastoratet samarbetar med Storsjöyran på det här sättet. Varje år har vi förfinat evenemanget och allt fungerade nu perfekt.

Vår kanslipersonal fanns på plats och tog emot vigselparen vid en uppställd husbil där registreringen gjordes och paren valde musik till sin egen vigsel utifrån en omfattande lista med såväl ingångsmusik, psalm, solosång och utgångsmusik.

En kö-ordning organiserades och par som fått en senare tid kunde i lugn och ro göra annat för att återvända lagom i tid för sin vigsel.

Ulf Petersson ringde in till varje vigsel. Bild: Hans-Åke Grinde

Tre vigslar i timmen klarades av under hela dagen och inför varje vigsel ringde vår personal i den kyrkklocka som finns vid ruinen. Den används för övrigt vid alla frilufts- och musikgudstjänster som genomförs i Marieby kyrkoruin.

I år var kyrkoherde Leif Jarlbjörn och komminister Christine Nygren Sundvisson tjänstgörande präster. De vigde varannat par och såg verkligen ut att njuta av det.

Lena Fredriksson och Kjell Urban Wikner vigdes av Leif Jarlbjörn i Marieby kyrkoruin. Bild: Hans-Åke Grinde

Kantor var Agnes Olsson och solosång framfördes av Paulina Fröling.

Sigrid Lindé i sin vackra hembygdsdräkt var kyrkvärd och hjälpte alla tillrätta under tälttaket som var uppsatt som en garanti mot regn.

Efter genomförd vigsel fick alla vigselpar med gäster, som var upp till 20 personer, dricka kaffe/te och äta tårta vid den intilliggande hembygdsgården där det var dukat långbord i den strålande solen.

Bild: Hans-Åke Grinde

Ett alltigenom lyckat evenemang med nöjda vigselpar och deras gäster.