Foto: Agnes Stenlund

Bridget Marsden & Leif Ottosson

Musik vid Helgsmål med Bridget Marsden & Leif Ottosson. Marieby kyrka lördag 14 november 18:00 - Boka plats!

Bridget Marsden (violin) & Leif Ottosson (accordeon) spelar nutida folkmusik med plats för stora tankar. De bjuder in lyssnaren till en musikalisk värld där egna kompositioner blandas med traditionellt material, och rör sig sömlöst mellan atmosfärisk improvisation, drivet låtspel och filmiska ljudlandskap.

Andakt: Elin Nilsson.

Boka plats via sms: 076-107 36 99

Patrik Lindgren, chefredaktör för Lira Musikmagasin, beskriver duon som ”en folkduo för nuet och framtiden” då deras hyllade debutalbum ’Mountain Meeting’ listades bland de 100 viktigaste svenska folkmusikalbumen genom tiderna. Nu är dessa tvåstjärnskott på den svenska folkmusikscenen aktuella med deras andra album ’Sea of Trees’ där varje låt givits ett eget distinkt bildspråk.Musiken är dynamisk, poetisk och laddad. Möt fiolen och dragspelet på ett sätt som kommer överaska även de mest hängivna folkmusiklyssnarna.

Foto: Aron Mattsson

Bridget Marsden är en violinist som går sin egen väg genom ett rikt och varierat musiklandskap. Leif Ottosson är en ung accordionist i den svenska folkmusikscenen som sagts vara den första att överföra fiolspelmännens spelstil på sitt instrument.

Lördag 14 november 18:00
Marieby kyrka