Kyrkofullmäktige

Kyrkofullmäktige är pastoratets högsta beslutande organ och har 25 ledamöter. De sammanträder 2-3 gånger per år. Dessa sammanträden brukar hållas i Brunflo församlingsgård och är offentliga.

Kyrkofullmäktige fungerar lite som ett aktiebolags bolagsstämma. De ger yttre ramar och tar beslut om budget och bokslut.

Kyrkofullmäktige (KF) beslutande för den kommande valperioden 2018-2021 har redan haft två möten. På första mötet 14 november (som hölls tillsammans med avgående kyrkofullmäktige) valdes ordförande för nästa möte, valberedning för mandatperioden och tidpunkt för nästa möte sattes.

På det andra mötet, 12 december, valdes ordförande och vice ordförande, revisorer med ersättare till kyrkofullmäktige. Vidare beslutades om antal ledamöter i  kyrkorådet för Brunflo, Lockne, Marieby o Näs pastorat (det blev en minskning av förra periodens antal till 11 ordinarie och 11 ersättare) samt ledamöter till detsamma. Efter omröstning utsågs även ordförande och vice ordförande.

KF valde därefter 3 ordinarie och 3 ersättare till valnämnden samt ordförande och vice ordförande däri.

KF beslutade därefter antal ledamöter och ersättare till de fyra församlingsråden. De valda ledamöterna redovisas på egna sidor när deras första möten har genomförts.

Brunflo

Brunflo församlingsråd 10 ordinarie 7 ersättare.

Lockne församlingsråd  4 ordinarie 4 ersättare.

Marieby församlingsråd 4 ordinarie 2 ersättare.

Näs församlingsråd 5 ordinare. 1 ersättare.

KF 2018-2021 Ordf. Timo Andersson & vice ordf. Anders Edvinsson. Bild: Hans-Åke Grinde

Kyrkofullmäktige, valda ledamöter för mandatperioden 2018-2021
Ordförande Timo Andersson, Näs.
anderssontimo(a)hotmail.com Tfn: 063-60001, 070-516 67 03
Vice ordförande Anders Edvinsson, Brunflo.
edvinsson.anders(a)gmail.com. Tfn: 070-222 66 48

Bengt-Erik Eriksson
Bo Karlsson
Sassa Tumegård

Ersättare kallas i nämnd turordning till kyrkofullmäktige.

Kyrkofullmäktiges protokoll i pdf-format finns att ladda hem, se nedan.
För att läsa pdf-filer behöver du gratisprogrammet Adobe Reader. Finns enkelt att ladda hem på http://get.adobe.com/se/reader/