Fotbollsskolan

Svenska kyrkan och landslaget har sedan ett antal år ett samarbete kring fotbollsskolan i hela landet. Brunflo pastorat är aktivt med i detta arbete på olika sätt.

Varje år har fotbollsklubbarna i vårt pastorat, Ope IF och Brunflo FK, fotbollsskola de två första veckorna på sommarlovet. Svenska kyrkan är med och bidrar på olika sätt i detta arbete. I vårt pastorat åker personal från församlingarna ut till fotbollsplanerna och har aktiviteter med barnen, utifrån olika teman för varje år. Barnen får göra lite fotbollsrelaterade övningar och lekar och får fundera kring temat. Det har handlat om rättvisemärkning och orättvisor i världen, behovet av vatten till alla människor, att vara en schysst spelare och kompis e.t.c.

Svenska kyrkan är med och sponsrar fotbollar, tröjor och vattenflaskor till i landslagets fotbollsskola.