Drop in-vigsel

Utomhus i Marieby kyrkoruin Yranlördag 3 augusti 10:00-16:00 (lunchpaus 12:30-13:30)

Går ni i giftastankar eller vill ni förnya era vigsellöften?

Vigselringar i guld på röd botten.
Självklart välkomnar vi samkönade relationer. Bild: pmb Media & Design

Nu finns möjligheten att komma till kyrkan och på ett enkelt sätt gifta sig. Bröllop kan innebära mycket arbete och förberedelser och bli kostsamma. En vigsel i Marieby kyrkoruin i samband med Storsjöyran är både enkel och kostnadsfri. Men är inte mindre stämningsfylld och personlig för det.

Minst en av er måste tillhöra Svenska kyrkan och ni måste ha med legitimation.

Hur går det hela till?

Text: Alla vigselpar får en överraskning i gåva...

Det är bara att komma till Marieby kyrkoruin mellan 10:00 och 16:00 (lunchpaus 12:30-13:30) Yranlördagen 3 augusti. Ni träffar prästen som ska viga er för ett kort vigselsamtal och bestämmer musik och psalmer innan det är dags för själva akten, som sker i den gamla kyrkoruinen under öppen himmel, men med ett regn/solskydd för säkerhets skull.

Klädsel bestämmer man själv och självklart får man ha släkt och vänner med sig. Om ni räknar med att vara fler än 10 är det bra om ni anmäler er i förväg på 063-140 300 eftersom vi bjuder alla på kaffe och tårta efteråt på Hembygdsgården intill kyrkoruinen. Annars är det bara att komma.

Kan man förnya sina äktenskapslöften eller få en kyrklig välsignelse över sitt äktenskap/partnerskap utan förberedelser?

Ja, tänk bara på att skaffa ett intyg på giltig borgerlig vigsel/partnerskap och ta med legitimation.
Självklart välkomnar vi samkönade relationer.

Nu består tro, hopp och kärlek… och störst av dem är kärleken.

1 Kor. 13:13

Vigselpräster är Tom Liveskär och Thorsten Stjärnered. Kantorer är Anna Tirén och Mirella Sarp. Sångsolist Elin Nilsson.