Beslutande organ

Grunden i Svenska kyrkans organisation är församlingarna.

För vår del handlar det om Brunflo, Lockne, Marieby o Näs församlingar. Dessa fyra ingår i en organisationsform som heter pastorat och eftersom Brunflo är den klart största delen så används i dagligt tal benämningen Brunflo pastorat.

Församlingens grundläggande uppgift är att fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission.

Sammanlagt finns 1 364 församlingar och 286 pastorat i Svenska kyrkan.

Kyrkofullmäktige (KF)  Är lite som en bolagsstämma för ett aktiebolag. KF har 2-3 möten om år. Ger yttre ramar och fattar beslut om budget och bokslut.

Kyrkorådet (KR)  Lite som styrelsen i ett aktiebolag. 8 möten om år. Har yttersta ansvaret för personal, församlingsverksamheten, begravningsverksamheten och ekonomin.

Brunflo församlingsråd

Lockne församlingsråd

Marieby församlingsråd

Näs församlingsråd