Foto: Sofi Sundmar

Alicia - Ung i den världsvida kyrkan

Nyhet Publicerad Ändrad

Alicia deltar i utbytesprogrammet "Ung i den världsvida kyrkan". Läs mer om hennes upplevelser under hösten i Tanzania här.

Klicka på inläggen för att läsa mer...

 

Nu börjar äventyret!

Nu äntligen har utbytesprogrammet börjat på riktigt. Vår första vecka hos pastor Johansen och hans familj i Kagera Sugar Center har varit bra. Men vi är lite trötta efter alla nya intryck.

Har min klocka gått sönder, eller?

Denna veckan har vi haft introduktion om Tanzania och Bukoba, blandat med egen tid.

Alicia reser till Tanzania!

Hej, Mitt namn är Alicia Brodin och jag är en av de fyra som kommer att resa till Tanzania nu i höst. Jag har alltså fått äran att i år representera Lunds stift i utbytesprogrammet Ung i världsvida kyrkan.

Efter att ha tittat runt mellan olika utbytesprogram bestämde sig Alicia Brodin från Håkanryd för att söka Svenska kyrkans Ung i den världsvida kyrkan, där deltagarna ges möjlighet att under tre månader lära känna en systerkyrka i världen och
att få en inblick i kultur, församlingsliv och levnadssätt. De får följa kyrkans arbete,
gudstjänster och samhällsengagemang och delta i livet i lokalsamhället. Programmet spänner över fyra världsdelar och fem länder; Costa Rica, Tanzania, Filippinerna, Brasilien och Sverige.  Att valet föll på Ung i den världsvida kyrkan för Alicia var för att hon kände att det finns en bra organisation runt deltagarna i programmet, t ex genom flera förberedande kursveckor innan de reser.

Under hösten reser 16 deltagare från Sverige till någon av samverkanskyrkorna. Alicia, som har fått förmånen att representera Lunds stift, är en av fyra som reser till Tanzania.

Alicia kommer att bo hos olika värdfamiljer i Tanzania, och hennes förvätningar inför resan är stora. Att få se kulturen, vilka skillnader och vilka likheter som finns där. Hon tror att det finns en annan glädje kring religionen där, att det verkar
finnas en annan gemenskap. Hon har även funderingar om maten, bl a kring gröten av kokt banan som hon hört talas om.

Välkomna den 9 september kl 10.00 till Gualövs kyrka och kl 17.00 till Ivetofta kyrka, då Alicia i samband med gudstjänsterna sänds ut för sitt uppdrag.

Under våren 2019 kommer lika många deltagare från samverkanskyrkorna till Sverige, och en av deltagarna kommer till Bromölla pastorat.