Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Alicia - Ung i den världsvida kyrkan

Alicia deltar i utbytesprogrammet "Ung i den världsvida kyrkan". Läs mer om hennes upplevelser under hösten i Tanzania här.

Klicka på inläggen för att läsa mer...

Om ni vill skriva direkt till Alicia går det bra att göra det här. Ev frågor besvaras i blogginläggen efter att hon fått reda på svar.

Efter att ha tittat runt mellan olika utbytesprogram bestämde sig Alicia Brodin från Håkanryd för att söka Svenska kyrkans Ung i den världsvida kyrkan, där deltagarna ges möjlighet att under tre månader lära känna en systerkyrka i världen och
att få en inblick i kultur, församlingsliv och levnadssätt. De får följa kyrkans arbete,
gudstjänster och samhällsengagemang och delta i livet i lokalsamhället. Programmet spänner över fyra världsdelar och fem länder; Costa Rica, Tanzania, Filippinerna, Brasilien och Sverige.  Att valet föll på Ung i den världsvida kyrkan för Alicia var för att hon kände att det finns en bra organisation runt deltagarna i programmet, t ex genom flera förberedande kursveckor innan de reser.

Under hösten reser 16 deltagare från Sverige till någon av samverkanskyrkorna. Alicia, som har fått förmånen att representera Lunds stift, är en av fyra som reser till Tanzania.

Alicia kommer att bo hos olika värdfamiljer i Tanzania, och hennes förvätningar inför resan är stora. Att få se kulturen, vilka skillnader och vilka likheter som finns där. Hon tror att det finns en annan glädje kring religionen där, att det verkar
finnas en annan gemenskap. Hon har även funderingar om maten, bl a kring gröten av kokt banan som hon hört talas om.

Välkomna den 9 september kl 10.00 till Gualövs kyrka och kl 17.00 till Ivetofta kyrka, då Alicia i samband med gudstjänsterna sänds ut för sitt uppdrag.

Under våren 2019 kommer lika många deltagare från samverkanskyrkorna till Sverige, och en av deltagarna kommer till Bromölla pastorat.