Katekumenat

En väg till tro för vuxna.

Utrymme för samtal

Söker du ett sammanhang där du som vuxen kan samtala och reflektera över livsfrågor och det kristna budskapet? Då kan katekumenatet vara någonting för dig! Det vänder sig till vuxna som är nyfikna på eller söker en tro. Du måste inte tro för att delta i gruppen. En bra utgångspunkt för att vara med är nyfikenhet och vilja att dela tankar och frågor med andra.

Hur går det till?

En mindre grupp på cirka 10 personer träffas, i stort sett, varannan vecka i ett år. I gruppen delar vi våra livsberättelser och ställer våra frågor om tron och Gud. Varje träff har ett tema. Vi prövar våra tankar förutsättningslöst, och integrerar samtal, delande och speciella gudstjänster, för att på det sättet komma till insikt om och pröva på, hur det skulle vara att vara en del av församlingens tro och gemenskap. Gruppen får vägledning och handledning.

Vad betyder katekumenat?

Historiskt sett är katekumen en beteckning på en person som genomgår en undervisning i den kristna församlingen i avsikt att döpas eller konfirmeras. Idag används ordet katekumenat inom Svenska kyrkan, som en beteckning på samtalsgrupper för dig som är nyfiken på den kristna tron.

Åsa Andersson

Komminister, Präst