Uppfinningsrik ungdomspräst

Vi har många spännande idéer kring barn- och ungdomsverksamheten i Bromma och behöver nu någon som kan göra dem till verklighet. Hos oss får du möjlighet att påverka framtidens kyrka och möta barn och ungdomar i deras vardag.

Som ungdomspräst i Bromma församling ingår du i barn-, ungdoms- och familjeteamet med utgångspunkt i Ängbykyrkan. Dina arbetsdagar är varierade och innefattar utåtriktat arbete i församlingen.

I Bromma församling befinner vi oss i en utvecklingsfas av ungdomsarbetet. Du kommer få möjlighet att utifrån församlingens visioner och idéer planera och genomföra nya verksamheter tillsammans med dina kollegor.

I rollen som ungdomspräst ingår att:

• Tillsammans med pedagog, diakon och församlingsassistent bedriva församlingens konfirmand- och ungdomsarbete.
  • Entusiasmera, rusta och leda konfirmander och ungdomar i tro och till församlingsliv.
  • Medverka i församlingens skolkyrkoarbete.
  • Åka på läger av alla dess slag.
  • Hålla i förrättningar och gudstjänster.

Vi söker dig som:

• Är utbildad präst.
  • Vill arbeta i team och har lätt för att samarbeta med andra, är öppensinnad och inlyssnande mot såväl anställda som frivilliga.
  • Är flexibel.
  • Är ansvarstagande.

Tjänsten är på heltid och en tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tillträde: snarast efter överenskommelse

Välkommen med din ansökan med personligt brev, CV, referenser och löneanspråk senast den 31 oktober till: bromma.forsamling[a]svenskakyrkan.se. Skriv ”Ansökan präst” i ämnesraden. Vi bjuder löpande in till intervjuer.

Pernilla Hammarström

Verksamhetschef barn, ungdom & familj, Komminister, Präst