Slutgiltigt valresultat i Bromma församling 2017

Nu är rösterna räknade i kyrkovalet 2017! Så här gick det i kyrkofullmäktige i Bromma församling.

I Bromma församling röstade 21,36 % av medlemmarna och tre nya nomineringsgrupper röstades fram till församlingens kyrkofullmäktige. Bromma församling styrs alltså under kommande mandatperiod av fem nomineringsgrupper; Brobyggarna (numera POSK), Centerpartiet, Miljöpartister i Svenska kyrkan, Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna

Mandaten i kyrkofullmäktige har födelats på följande sätt av väljarna:

Brobyggarna 12 (35,25 %)
Centerpartiet 6 (16, 37 %)
Miljöpartister i Svenska kyrkan 2 (6,73 %)
Socialdemokraterna 12 (33,43 %)
Sverigedemokraterna 3 (8,22 %)

Eftersom Centerpartiet, Miljöpartister i Svenska kyrkan och Sverigedemokraterna inte kan fylla alla sina platser kommer sex platser stå tomma i församlingens kyrkofullmäktige.

Här hittar du mer information om det slutgiltiga resultatet av kyrkovalet i Bromma församling.