Resa till Taizé

Taizé är ett kloster i Bourgogne, Frankrike, dit ungdomar från hela världen åker för att leva tillsammans en vecka. Under höstlovet åker Bromma församling dit.

Klostret Taizé grundades i samband med andra världskriget som en kommunitet med kännetecken av enkelhet och hjärtlig godhet. Idag bor ett hundratal bröder som tillhör den katolska eller olika protestantiska kyrkor från mer än 25 länder i klostret. Kommuniteten är ett tecken på försoning mellan kristna från olika kyrkor och länder som ibland stått emot varandra.

På Taizés egen hemsida kan du läsa mer.

Resa till Taizé med Bromma församling

I Taizé får vi prova att leva ett enkelt liv tillsammans. Vi går på bön, har samtalsgrupper om livet och Gud, och får praktiska arbetsuppgifter. Det finns också tid till att bara vara, träffa nya människor, leka och annat skoj. Det är en fantastiskt spännande och rolig upplevelse!

Resa: lördag den 26 oktober kl. 9.00 åker vi buss från Ängbykyrkan ner till Frankrike. Vi kommer hem igen sent på lördagkvällen den 2 november.
Kostnad: resan kostar 500 kronor för dig som har gått eller går ledarutbildningen. Annars kostar resan 1500 kronor. Priset inkluderar allt förutom mat under
bussresan och fickpengar.
Anmälan: sista anmälningsdag är den 24 september. För att anmäla dig skickar du ett mejl till louise.almen[a]svenskakyrkan.se. Det finns ett begränsat antal platser. Först till kvarn! Resan riktar sig till dig som nyligen har konfirmerats eller är engagerad som ledare i församlingen.
Mer information: Ni är välkomna på föräldramöte den 10 oktober kl. 18.00 i Ängbykyrkan.

Louise Almén

Församlingsassistent