Resa till det heliga landet

Är du intresserad av den plats där Jesus bott och vandrat? I höst åker Bromma församling till det heliga landet – Israel.

Resa till Israel med Bromma församling

Datum: 13–20 november 2019
Reseledare: präst Niklas Hegenbart
Kaplan: kyrkoherde Torbjörn Gustavsson

Bokning: King Tours AB, 0431-830 89, info@kingtours.se, www.kingtours.se

Pris: 14 800 kr. I priset ingår flygresa, del i dubbelrum inklusive halvpension, alla transporter, inträden, sightseeing enligt program, svensktalande guide, en lunch med Petrusfisk. I priset ingår inte enkelrumstillägg (4 600 kr), dricks 7 US dollar/person/dag som samlas in av reseledaren, avbeställningsskydd, reseförsäkring, luncher, dryck. Reservation för prisändringar på grund av förändrad växelkurs som ligger utanför King Tours påverkan.

Att resa till det heliga landet är både en inre och en yttre resa. I mässor och andakter fördjupas känslan för de platser där Jesus själv och andra från Bibelns händelser varit.

Resan startar i Stockholm där gruppen tillsammans flyger till Tel Aviv. Under veckan i Israel kommer platser som Nasaret med Bebådelsekyrkan och berget där folkmassan försökte att störta ut Jesus besökas. Deltagarna kommer även vandra längs med Via Dolorosa och de 14 stationerna fram till Uppståndelsekyrkan. Sista dagen besöks Sions berg och Västra muren.

Under resan bor deltagarna på hotell på olika platser i Israel och åker buss genom landet.

Schema dag för dag

Dag 1. Avresa från Stockholm med Turkish Airlines, Arlanda – Tel Aviv kl. 6.35–12.05 (lokal tid) kl. 13.15 och landar i Tel Aviv kl. 14.25. Kingtours representant möter på flygplatsen som tar er till bussen och er transfer till hotell King Salomon i Netanya. Ledig eftermiddag. Middag på hotellet.

Dag 2. Efter frukost reser vi till Caesarea, staden som byggdes av Herodes den store, där Paulus satt fånge i två år och Petrus mötte Cornelius. Vi reser vidare till Karmelberget för att njuta av den vidunderliga utsikten över Jisreeldalen och tala om Elias kamp mot Baalsprofeterna. Vi reser vidare till Nasaret för besök i Bebådelsekyrkan och berget där man försökte att störta ut Jesus. Vi kommer till Tiberias och vårt hotell där vi övernattar två nätter och äter vår middag.

Dag 3. Vi börjar vår morgon med besök vid Arbel klippan och med dess vidunderliga utsikt över Genesarets sjö. Vi reser vidare för att göra en båtfärd på sjön. Dagen ska också innehålla besök på Saligprisningarnas berg, Tabgha och Kafernaum. Vi blir bjudna på lunch med Petrusfisk denna dag. På vår väg tillbaka till hotellet i Tiberias gör vi ett stopp vid ”Magdala” eller som det kallas idag Migdal. Vi ska se de nya utgrävningarna. Middag på hotellet.

Dag 4. Vi lämnar Tiberias för att resa längs Jordanfloden till Jeriko. Vi gör en rundtur i staden för att bl.a. se ett ”mullbärsfikonträd” och frestelsens berg. Vi reser vidare till Dopplatsen där Johannes Döparen döpte Jesus. Från världens lägsta punkt reser vi upp till Jerusalem och till Olivberget. Vi vandrar hosiannavägen via Dominus Flevit till Getsemane. Middag och övernattning på vårt hotell Rimonim i Jerusalem.

Dag 5. Vi har transfer till Lejonporten varifrån vi börjar vår vandring Via Dolorosa och de 14 stationerna fram till Uppståndelsekyrkan. Vi gör också ett stopp vid Betesda dammarna och St. Anna kyrkan. Efter denna vandring hämtar buss oss och tar oss till Betlehem där vi besöker herdarnas äng samt födelsekyrkan. Vi reser tillbaka till vårt hotell för middag i Jerusalem.

Dag 6. Vi åker ner mot Döda havet. Vårt första besök blir Qumran, platsen där Döda Havsrullarna hittades och Esséerna bodde. Vi reser vidare söderut till Masadaklippan för att få ta del av de händelser som skedde där efter Jerusalems fall år 70. Under eftermiddagen ska vi pröva hur det känns att flyta i Döda Havet, innan vi reser upp till Jerusalem igen för middag och övernattning.

Dag 7. På programmet står det två saker denna dag. Sions berg och Västra muren. Vi planera att vara lediga under eftermiddagen för eventuell shopping. Middag på hotellet.

Dag 8. Denna dag har vi transfer till flygplatsen Ben Gurion och vårt flyg hem kl. 10.20 via Istanbul och landar i Stockholm kl. 16.40.

Niklas Hegenbart

Komminister, Präst