Musik i sommarkväll

I år flyttar Musik i sommarkväll till Ängbykyrkan eftersom Bromma kyrka renoveras. Sommarens första konsert blir den 27 juni kl. 19.30. Sista blir den 22 augusti.

Musik i sommarkväll har blivit en uppskattad tradition i Sommarbromma. Nytt för i år är att konserterna flyttar till Ängbykyrkan eftersom Bromma kyrka renoveras. På programmet står allt från visor och folkmusik till opera och jazz. Målet är att beröra oavsett genre.
– Det blir allra bäst när musikerna bottnar i sin musik och är äkta. Det spelar ingen roll om det är opera, en stråkkvartett eller folkmusik. Görs det bra är det alltid roligt att lyssna på, säger Anne-Marie Bodén som satt ihop programmet för Musik i sommarkväll de senaste femton åren.

27/6 Kalejdoskop
Musik av Ted Gärdestad och Kate Bush, egna sånger, improvisationer över Bach varvas med svenska visor och psalmer i en sagolik kalejdoskopisk blandning. Medverkande: Margareta Bengtson (som var med och grundade Real Group), Josef Karneberg.

4/7 Från opera och operett till musikal och visa
En "divine" afton med DivineOpera med musik av bland annat Puccini, Mozart och Lehár.
Medverkande: Caroline Gentele, sopran, Gabriella Lambert-Olsson, sopran, Eric Skarby, pianist.

11/7 Sankt Olof och kappseglingen
Medeltida musik, spirituals och folkton.
Medverkande: Helena Ek, sång, Peter Janson, kontrabas.

18/7 Intima röster
Elfridakvartetten framför musik av Leos Janácek och Elfrida Andrée.
Medverkande: Isabel Godau, violin, ­Clara ­Lindström, violin, Ragnhild Kvist, viola, Marcus ­Michelin, cello.

25/7 Visor och stämningar
Romanser och sånger på svenska. Musik av Stenhammar , Petterson-Berger och Taube.
Medverkande: Andreas Olsson, sång, Hans Ove Olsson, piano.

1/8 Musik från världens alla hörn
Från Sverige via Irland och USA ner till Brasilien, över Afrika, vidare till Japan och via Ryssland åter till Sverige. Musik från hela världen ur en slagverkarens perspektiv. Medverkande: Olle Pettersson, slagverkare.

8/8 Eld och passion
Musik av E Granados, M De Falla och A Piazzolla.
Medverkande: Kristin Malmberg, cello, Henrik Berg, piano.

15/8 Dansande Bach
Musik av J S Bach, T Näsbom och musikerna själva.
Medverkande: Kristine West, flöjter, Erik Rydvall, nyckelharpa.

22/8 Rhythms of sounds and silence
En sommarkväll med saxofonkvartetten ­Rollin’ ­Phones. Folkmusik á la Jan Johanssons Jazz på svenska, E Grieg och nyskriven musik.
Medverkande: Tove Nylund, sopran­saxofon, Kristin Uglar, ­altsaxofon, Edith ­Bakker, tenorsaxofon, Neta Norén, barytonsaxofon.

Här hittar du mer sommarmusik

Även Ekerö pastorat, Färingsö församling och Västerleds församling bjuder in till konserter i sommar.

Här ligger Ängbykyrkan