Helgretreat med ikonmåleri

Ge dig själv en helg med tid för vila och eftertanke. Vi åker till Frötuna Gård & Retreat för en helgretreat med ikonmåleri den 26–29 september. Anmäl dig senast den 25 augusti.

Helgretreat med ikonmåleri

Datum: kvällen den 26 september–lunch den 29 september.

Plats: Frötuna Gård & Retreat, vilket ligger en knapp timme norr om Stockholm, strax öster om Uppsala.

Hitta hit: Du tar dig själv till Frötuna gård & Retreat med tåg till Uppsala C, därefter byte till buss 118 (ca 30 min färd) samt hämtning vid Gåvsta skola (ca 10 min färd) till Frötuna gård. Mer information hittar du här.

Ledare för ikonmåleriet: Lis Engblom.

Anmälan: senast den 25 augusti i formuläret nedanför. Anmälan är bindande.

Pris: 2000 kr för medlemmar i Svenska kyrkan, 4000 kr för icke medlemmar i Svenska kyrkan. Har du svårt med kostnaden, hör av dig till diakonerna.

I priset ingår: material, frukost, lunch, middag, för- och eftermiddagsfika samt kvällskaffe/te och frukt. Även ett tillfälle i Frötuna bad med hamam, bastu och utomhuspool ingår på lördagskvällen.

Betalning: senast den 26 augusti. Mer information om betalningen kommer när din plats har bekräftats.

Att måla ikoner

Att måla ikoner kombinerar meditation och skapande. Ikonen symboliserar fönstret mot himlen.

”Ikon” betyder bild och målas med en teknik som går tillbaka ända till 300-talet. Vi är skapta till att vara Guds avbild. Att måla – egentligen skriva – ikoner är en naturlig del av den kristna grunden. Ikonens plats och funktion är att påminna om Guds konkreta närvaro i Kristus och det mänskliga livet.

Vad är en retreat?

En stor del av vår tid går åt till kommunikation med andra människor. Telefonen plingar, tv:n sänder dygnet runt och internet tar aldrig slut. Men för att orka behöver alla människor ibland ägna sig åt sig själva. På en retreat får du göra det, samtidigt som du får möjlighet att vara nära Gud.

På retreaten står själen och andligheten i centrum. Större delen av tiden är du i tystnad. På så sätt får du en möjlighet att lyssna på dina egna tankar, hinna ifatt dig själv och reflektera över vad som är viktigt i livet.

En retreat ger dig också möjlighet att reflektera över din tro och upptäcka mer av vem Gud är. De retreater som anordnas inom Svenska kyrkan bygger på den kristna tron. Dagarna innehåller andakter, meditation och måltider.

Anmälan helgretreat med ikonmåleri den 26–29 september

Fyll i dina uppgifter och klicka på ”Skicka”. Fält markerade med * är obligatoriska. Anmälan är bindande.

Är du medlem i Svenska kyrkan? *

Om du har allergier eller annan information som retreatledarna behöver veta, kontakta oss i god tid. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Hantering av personuppgifter

För att du ska kunna anmäla dig till retreatet behöver vi spara och hantera dina personuppgifter (vilket bland annat innebär att vi kommer kontrollera i kyrkobokföringen om berörd deltagare är medlem i Svenska kyrkan). Vi hanterar personuppgifter enligt gällande integritetslagstiftning och den rättsliga grunden för att ta in en anmälan är berättigat intresse (i intresseavvägningen har vi beaktat att både vi och den som anmäler har ett intresse av anmälan). Har du frågor du vill stämma av som inte motsvarar fälten ovan ber vi dig ta kontakt med vår retreatansvariga på telefonnummer 08-564 355 06.

Personuppgiftsansvarig är Bromma församling, Box 45, 161 26 Bromma. Du har rätt att kontakta oss eller vårt dataskyddsombud (kontaktuppgifter till henne hittar du här) om du vill ha ut information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av dina uppgifter. Detta gör du enklast genom att kontakta oss på bromma.forsamling@svenskakyrkan.se eller 08-564 355 00. Om du har klagomål på vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att framföra dem till tillsynsmyndigheten Datainspektionen men vi ser gärna förstås att du också berättar för oss vad du tycker.

Kontakt och retreatledare

Rose-Marie  Eriksson