Fiskens klubb

Är du döpt, bor i Bromma, gillar att hänga i kyrkan och är mellan 0 och 13 år? Då är Fiskens klubb den rätta klubben för dig!

När du döps i Bromma församling blir du medlem i Svenska kyrkan och du blir dessutom medlem i Bromma församlings Fiskens klubb. I Fiskens klubb finns det alltid en verksamhet för dig. Vi har Öppna förskolna, Barncaféet och eftermiddagsgrupperna Miniorerna och Efter plugget. Vi har också körerna Småkrabborna, Silverhajarna, Tonfiskarna och Sjöstjärnorna.

På söndagar möts alla åldrar för att fira familjegudstjänst i Ängbykyrkan och dricka kyrkkaffe med korv eller glass. Ibland är det speciella söndagar med kalas, då får du en inbjudan till familjegudstjänsten. Du bjuds till exempel in till ettårskalas året efter att du döpts, till treårskalas tre år efter att du döpts och till en massa annat kul.

Varje termin kommer ett nytt nummer av Fiskbladet med aktuell information om våra aktiviteter, en djupdykning i någon av våra verksamheter och en pysselsida för dig under 13 år. Fiskbladet hittar du i våra kyrkor och lokaler.

Vid dopet i Bromma församling får du en fin gåva – en fisk i silver, som en påminnelse om att Jesu första lärjungar var fiskare och att Jesus gav dem uppdraget att istället för att fiska fisk, fiska människor. I samband med dopet hängs fisken upp på en tavla i Ängbykyrkan. På ettårskalaset får du ta med den hem.

Dopgåva – en fisk i silver

Fiskbladet

Varje termin kommer Fiskbladet ut. I det kan du läsa om barn- och familjeverksamheten i Bromma församling. Numret för vårterminen 2019 kan du  ladda ner här eller hämta i någon av våra lokaler.

Monica Spolén