Fira kärleken i Bromma kyrka

Under Stockholm Pride 2–8 augusti sätter vi fokus på kärleken med Öppen kyrka, konst och drop-in-vigsel i Bromma kyrka. Dessutom har Sommarkyrkan öppet som vanligt hela veckan.

Öppen kyrka med delar av verket 17 000

Måndag 2 augusti–onsdag 4 augusti kl. 17.00–20.00

Många av de som besökte Liljevalchs vårutställning år 2019 har starka minnen av konstverket 17 000. Verket är skapat av Skaparkollektivet Forma och består av 17 000 unika konstverk monterade i träramar. Antalet motsvarar det antal personer som skulle utvisas från Sverige till Afghanistan och genom att visualisera siffran 17 000 ville Forma göra antalet begripligt och visa upp det som något annat än en anonym volym.

OBS! Hela verket ryms inte i Bromma kyrka utan det är endast en liten del av det som ställs ut. Läs mer om verket här

Under Öppen kyrka finns det även möjlighet till ljuständning och samtal.

På plats: Christer Klausberger, präst, och Lotta Lundberg, diakon.

Drop-in-vigsel

Fredag 6 augusti kl. 16.00–20.00

Fira kärleken i Stockholms vackraste kyrka! Bromma kyrka är öppen för drop-in-vigsel för alla som vill fira kärleken.

Det du behöver ta med dig är:

• En giltig hindersprövning och vigselintyg. Det beställs från Skatteverket – gör det på en gång eftersom det kan ta några veckor att få den.
  • Ett utskrivet och ifyllt vigselavtal. Ladda ner det här. Om du inte kan skriva ut det själv kan du mejla bromma.forsamling[a]svenskakyrkan.se så skickar vi avtalet till dig.
  • Någon du vill gifta dig med och era legitimationer!

Resten sköter Bromma församling tillsammans med Bistro Bromma som bjuder på alkoholfritt bubbel och tilltugg.

OBS! En av er måste vara medlem i Svenska kyrkan.

Händer också under veckan

Sommarkyrkan är öppen måndag till fredag med andakt och guidning på tisdagen. På torsdagkvällen bjuds det på musik i kyrkan.

Christer Klausberger

Komminister, Präst