Foto: Frida Lenholm

Fira andakt eller gudstjänst hemma

På grund av den höga smittspridningen i samhället firar vi för närvarande inte gudstjänst i våra kyrkor. Här finns några tips på hur du kan fira en enkel gudstjänst i hemmet, hur du kan be, hålla en andakt eller ha kyrka hemma med barnen.

Digitala gudstjänster i Svenska kyrkan

I många församlingar och pastorat kan du ta del av gudstjänster och andra evenemang via webben. Här hittar du kalendariet för kommande digitala gudstjänster och evenemang.

Titta på gudstjänster i SVT

Varje söndag under året sänder SVT en gudstjänst från någon av landets alla kyrkor. Du kan se gudstjänsterna på svtplay.

Lyssna på gudstjänster i Sveriges radio

På sr.se finns programmet Gudstjänsten som sänder varje söndag från en kyrka i Sverige. De sänder också gudstjänster som innehåller religionsmöten.

Besök våra kyrkor i pandemitid

Vill du besöka en kyrka? I Bromma församling har vi för närvarande två alternativ. I Bromma kyrka och Ängbykyrkan har vi Öppen kyrka där vi håller kyrkan öppen för ljuständning eller om du vill sitta en liten stund i kyrkbänken. Ofta finns präst och musiker på plats eller så spelas musik i kyrkan.

För dig som vill sitta i kyrkorummet i tystnad och kunna försjunka i egna tankar utan att störas av samtal eller av att människor hela tiden passerar in och ut har vi Andrum i Famnenkyrkan.

Behöver du en bibel eller en psalmbok?

Det är bra att ha en psalmbok till hands när du firar gudstjänst på egen hand. Längst bak i psalmboken finns nämligen tema och texter inför varje söndag. Kontakta oss om du inte har en egen bibel eller psalmbok så ser vi till att du får det.

Ingrid Arvidson

Tillförordnad verksamhetschef barn, ungdom & familj, Diakon, Volontärsamordnare, Fondhandläggare