Foto: Ikon

Endagsretreat - en dag i stillhet

Retreaten är nu fullbokad!

Kom till oss och fyll på! Ge dig själv en dag i tystnad och eftertanke. Retreaten innehåller allt från andakt och meditation till tid för att måla, nålfilta och läsa. Eller bara vara. Lördag den 7 november kl. 10.00–15.00 i Famnen.

Vad är en retreat?

En stor del av vår tid går åt till kommunikation med andra människor. Telefonen plingar, tv:n sänder dygnet runt och internet tar aldrig slut. Men för att orka behöver alla människor ibland ägna sig åt sig själva. På en retreat får du göra det, samtidigt som du får möjlighet att vara nära Gud.

På retreaten står själen och andligheten i centrum. Större delen av tiden är du i tystnad. På så sätt får du en möjlighet att lyssna på dina egna tankar, hinna ifatt dig själv och reflektera över vad som är viktigt i livet.

En retreat ger dig också möjlighet att reflektera över din tro och upptäcka mer av vem Gud är. De retreater som anordnas inom Svenska kyrkan bygger på den kristna tron. Dagarna innehåller andakter, meditation och måltider.

Endagsretreat i Bromma församling

Endagsretreaten i Bromma församling ger dig möjlighet till eftertanke och vila i tystnad tillsammans med andra. Retreatledaren instruerar och leder er deltagare och tystnaden bryts endast av andakt under dagen, annars är vi tysta. Det kommer finnas tid för att måla, nålfilta och läsa. Eller bara vara.

Under dagen finns även möjlighet att delta i Tikva. Tikva är ett hebreiskt ord som betyder hopp. Träningsformen är övningar för hela människan; kroppsrörelser, nya tankar, nya inre bilder. Kroppsövningarna är enkla men effektiva för smidighet, andning och blodcirkulation. Vi fokuserar på att bygga upp och uppmuntra, att förändra tankar. Deltagarna är med efter egen förmåga – alla kan delta. De som kan är delaktiga i alla kroppsövningar, en del lyssnar sig bara igenom passet. Tikva utförs till speciellt framtagen musik utan sång.

Kom i mjuka, sköna, bekväma kläder. Medtag inneskor.

Lunch, frukt, kaffe/te samt material ingår.

Kostnad: 100 kr.
Tid: lördag 7 november kl. 10.00–15.00
Plats: Famnen, Stopvägen 120, vid Brommaplan

Anmälan avslutad - retreaten är nu fullbokad!

Anmäl dig senast den 29 oktober. Alla fält markerade med * är obligatoriska.

Rose-Marie  Eriksson

Rose-Marie Eriksson