Coronaviruset och Bromma församlings verksamhet

Bromma församling vill minska risken för smittspridning av coronaviruset. I nuläget innebär det att vi har ställt om delar av vår verksamhet för att öka säkerheten. Här kan du läsa mer.

Dop, vigsel och begravning

Förrättningar hålls som vanligt men med begräsningar när det gäller hur många som får närvara. Kontakta församlingsexpeditionen (08-564 355 00) eller ansvarig präst om du är osäker på vad som gäller.

Gudstjänster

Bromma församling vill erbjuda en säker miljö för gudstjänstfirande. Söndagsgudstjänsterna firas kl. 11.00 inne i Famnenkyrkan och i Ängbykyrkan. Du som gudstjänstfirare uppmanas att sitta glest och hålla fysiskt avstånd till de runt omkring dig. Tillhör du en riskgrupp ber vi dig hålla dig hemma – vi tar med dig i våra böner. Tills vidare  serveras inget kyrkkaffe efter gudstjänsten. För närvarande firar vi inte heller mässa.

Mötesplatser

I Bromma församling anpassar vi våra mötesplatser för att minska smittspridningen och följa myndigheternas rekommendationer. Det innebär till exempel att vi har fler mötesplatser utomhus eller ses i mindre grupper där vi kan hålla fysiskt avstånd till varandra. Om du är osäker på vad som gäller för den mötesplats du vill besöka kan du läsa mer här eller kontakta den som är ansvarig för verksamheten.

Lokaler

Just nu är en del av våra lokaler stängda för öppen verksamhet. Ska du leverera post eller vill komma in för att sitta i enskildhet eller till exempel tända ett ljus i Famnenkyrkan kan du ringa på så öppnar vi dörren.

Känner du oro är du välkommen att kontakta oss via telefon och e-post. Våra kontaktuppgifter hittar du här. Du kan också ringa jourhavande präst på 112.

Torbjörn Gustavsson

Kyrkoherde, Präst