Coronaviruset och Bromma församlings verksamhet

Av smittskyddsskäl gör Bromma församlings verksamhet uppehåll tills vidare. Vi bjuder just nu endast in till ljuständning och förrättningar. Församlingen följer myndigheternas restriktioner vilket gör att ändringar kan komma med kort varsel. Du hittar den mest aktuella informationen i kalendariet.

Bromma församling vill minska risken för smittspridning av coronaviruset. I nuläget innebär det att vi har ställt om delar av vår verksamhet för att öka säkerheten. Här kan du läsa mer.

Gudstjänster

Bromma församling vill erbjuda en säker miljö för gudstjänstfirande. I enlighet med regeringens nya direktiv gör vi just nu uppehåll i vårt gudstjänstfirande. Gudstjänster ställs in från och med den 20 november (domsöndagen) till åtminstone julafton. Istället erbjuder vi tills vidare ”Öppen kyrka” med ljuständning. Präst finns på plats och max 8 personer får vara inne i kyrkan samtidigt.

Bromma kyrka (Gliavägen 100)

Från och med första advent 29/11 kl. 10.00–16.00

Invigningen av den nya orgeln och kapellet i Bromma kyrka den andra advent flyttas och kommer att ske vid ett senare tillfälle.

Dop, vigslar och begravningsgudstjänster

Förrättningar kommer att genomföras. Vid dop och bröllop gäller maximalt fem besökare. Begravningar omfattas av ett undantag och då gäller maximalt 20 besökare. Kontakta församlingsexpeditionen (08-564 355 00) eller ansvarig präst om du är osäker på vad som gäller.

Konserter

Vi genomför inga konserter publikt. Däremot kommer vi spela in julmusik med mindre ensembler som vi kommer dela på vår hemsida och i sociala medier.

Körer

Församlingens körer kommer inte att kunna samlas för övning på vanligt sätt under återstoden av året.

Öppen förskola

Både Öppna förskolan i Ängbykyrkan och i Kvarterskyrkan Mariehäll är stängda året ut.

Ungdomsverksamhet

Inga fysiska träffar. Digitala träffar anordnas. Kontakta ungdomstemet för mer information.

Konfirmandverksamhet

Inga fysiska träffar. Digitala träffar anordnas. Konfirmandansvarig kontaktar dig som har anmält dig till konfirmation.

Träffpunkt Bibel

Inga fysiska träffar. Kontakta kyrkoherde Torbjörn Gustavsson (torbjorn.gustavsson@svenskakyrkan.se) om du är intresserad av att medverka vid en digital träff via telefon, dator eller surfplatta.

Promenad och prat

Maxgräns på 8 personer. Vi ses tisdagar kl. 11.00 utanför Famnenkyrkan och promenerar med avstånd till varandra. Stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom.

Öppet julaftonsfirande

Vårt årliga julaftonsfirande kommer inte att kunna genomföras i den form som är planerad. Är du ensam på julafton kan du kontakta diakon Ingrid Arvidson (ingrid.arvidson@svenskakyrkan.se).

Julfirande i Bromma kyrka

I år bygger vi en stor julkrubba utanför Bromma kyrka. Utomhuskrubban kommer att stå framme mellan första advent och trettondagshelgen men utan gemensamma samlingar. Vid krubban finns det möjlighet att ta del av digitalt innehåll via QR-koder och länkar. Julevangeliet kommer också att finnas tillgängligt i en folder.

Hemsida och sociala medier

Vår hemsida uppdateras kontinuerligt med filmer och musik som även kommer att delas på församlingens Facebooksida och Instagram. Här hittar du också en sida med tips på om hur du kan be och fira enkla gudstjänster i hemmet.

bromma_forsamling, barnibromma, ungibromma

Lokaler

Just nu är våra lokaler stängda för öppen verksamhet. Ska du leverera post eller vill komma in för att sitta i enskildhet eller till exempel tända ett ljus i Famnenkyrkan kan du ringa på så öppnar vi dörren.

Känner du oro är du välkommen att kontakta oss via telefon och e-post. Våra kontaktuppgifter hittar du här. Du kan också ringa jourhavande präst på 112.

Torbjörn Gustavsson

Kyrkoherde, Präst