Coronaviruset och Bromma församlings verksamhet

Av smittskyddsskäl har Bromma församlings ställt om verksamheten. Vi följer myndigheternas restriktioner vilket gör att ändringar kan komma med kort varsel. Du hittar den mest aktuella informationen i kalendariet.

Bromma församling vill minska risken för smittspridning av coronaviruset. I nuläget innebär det att vi har ställt om delar av vår verksamhet för att öka säkerheten. Här kan du läsa mer.

Gudstjänster

Bromma församling vill erbjuda en säker miljö för gudstjänstfirande. I enlighet med regeringens direktiv gör vi just nu uppehåll i vårt gudstjänstfirande. Istället erbjuder vi tills vidare ”Öppen kyrka” med ljuständning. Präst och/eller diakon finns på plats och max åtta personer får vara inne i kyrkan samtidigt.

Invigningen av den nya orgeln och kapellet i Bromma kyrka flyttas fram till ett senare tillfälle. 

Dop, vigslar och begravningsgudstjänster

Förrättningar kommer att genomföras. Vid dop och bröllop gäller maximalt åtta besökare. Begravningar omfattas av ett undantag och då gäller maximalt 20 besökare. Kontakta församlingsexpeditionen på 08-564 355 00 eller ansvarig präst om du är osäker på vad som gäller.

Konserter

Vi genomför inga konserter publikt. Däremot spelas ibland musik in och delas på vår hemsida och i sociala medier.

Körer

Församlingens körer kommer inte att kunna samlas för övning på vanligt sätt under återstoden av året. Kontakta din körledare för mer information om vad som gäller dig och din kör.

Öppen förskola

Både Öppna förskolan i Ängbykyrkan och i Kvarterskyrkan Mariehäll är stängda tills vidare. Öppna förskolan i Mariehäll ses däremot utomhus på måndagar, läs mer här. Vi går även barnvagnspromenader måndagar och torsdagar.

Ungdomsverksamhet

I och med regeringens riktlinjer om träffar för barn och ungdomar födda efter 2002 har församlingen till viss del öppnat ungdomsverksamheten. Kontakta ungdomstemet för mer information.

Konfirmandverksamhet

Din konfirmandledare kontaktar dig för mer information om hur vi lägger upp konfirmandträffarna.

Träffpunkt Bibel

Vi har just nu inte några fysiska träffar för Träffpunkt Bibel. Kontakta kyrkoherde Torbjörn Gustavsson på torbjorn.gustavsson@svenskakyrkan.se om du är intresserad av att medverka vid en digital träff via telefon, dator eller surfplatta.

Promenad och prat

Maxgräns på åtta personer. Läs mer här. Stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom.

Hemsida och sociala medier

Vår hemsida uppdateras kontinuerligt med filmer och musik som även kommer att delas på församlingens Facebooksida och Instagram. Här hittar du också en sida med tips på om hur du kan be och fira enkla gudstjänster i hemmet.

Facebook

Bromma församling

Instagram

bromma_forsamling, barnibromma, ungibromma

Lokaler

Just nu är våra lokaler stängda för öppen verksamhet. Ska du leverera post eller vill komma in för att sitta i enskildhet eller till exempel tända ett ljus i Famnenkyrkan kan du ringa på så öppnar vi dörren.

Kontakt

Känner du oro är du välkommen att kontakta oss via telefon och e-post. Våra kontaktuppgifter hittar du här. Du kan också ringa jourhavande präst på 112.

Torbjörn Gustavsson

Torbjörn Gustavsson

Bromma församling

Kyrkoherde, Präst

Kalender