Sjukhuskyrkan Sahlgrenska. Diakon Elisabeth Svenning Johnsson i arbete.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Bromma församling söker diakon (100 %)

Vill du påverka framtidens kyrka? Välkommen till en ny plats med nya möjligheter! Som diakon i Bromma församling får du ett varierat arbete i möten med alla åldersgrupper. Du kommer att få arbeta processinriktat med möjlighet att bygga och utveckla församlingens verksamhet.

Bromma församling bygger just nu ett nytt församlingshus som kommer att stå klart i början av nästa år. Där kommer vi att samla alla medarbetare under ett tak, hitta nya verksamhetsformer och fördjupa arbetet att vara kyrka i västerort. Tillsammans med de goda erfarenheter vi har av 900 års närvaro i Bromma vill vi nu ta nästa steg att bli Stockholms bästa församling. I det arbetet behövs diakoner.

Vi söker dig som:

• är utbildad diakon,
  • är flexibel och öppen för människors olika behov,
  •  tycker om att kommunicera utåt och skapa nya kontakter och möten i församlingen,
  • vill arbeta i team och har lätt för att samarbeta med andra, är öppensinnad och inlyssnande mot såväl anställda som volontärer,
  • vill medverka i församlingens gudstjänster,
  • är beredd att ta ansvar.

Tjänsten är på heltid och en tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan med tillhörande CV, referenser och löneanspråk senast den 12 mars 2021 till: bromma.forsamling[a]svenskakyrkan.se. Skriv ”Ansökan diakon” i ämnesraden. Vi intervjuar fortlöpande.

Har du frågor, kontakta:

Torbjörn Gustavsson