Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Bromma församling Besöksadress: Stopvägen 120, 16836 Bromma Postadress: BOX 45, 16126 BROMMA Telefon:+46(8)56435500 E-post till Bromma församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

ABC ... om kristen tro

I höst startar en grundkurs i kristen tro. Här berättar prästen Åsa Andersson som ansvarar för kursen mer om innehållet.

Kursen är nu full och det går inte att anmäla sig till den längre.

Hur ser en träff ut?
Eftersom det ska gå att komma direkt efter jobbet börjar varje träff med en måltid. Vi tar avstamp i ett bestämt tema – till exempel dop och nattvard, ondska, synd och förlåtelse, kyrkoåret, olika sorters gudstjänster, Jesus, kyrkan och kyrkans historia. Det blir undervisning med utrymme för diskussion och gruppens egna frågor.

Behöver jag vara kristen och krävs någon förberedelse?
Inte alls. Deltagarna får varsin bibel och en psalmbok att ta med sig till varje träff. Bibeln använder vi för att slå upp saker och psalmboken är ett fantastiskt underlag när vi pratar om gudstjänst och de texter och händelser som är knutna till olika tidpunkter på kyrkoåret.

Varför startar du den här kursen?
Vi läser inte kristendom i skolan på samma sätt som förr och människor har i allmänhet mindre kunskap om kristen tro och historia. Det gör att det finns ett behov av att uppdatera sig om vad det innebär att vara kristen, både hos troende och inte troende. Vi hoppas kursen ska samla en dynamisk och blandad grupp där vi är nyfikna på varandras frågor.

Tid: Åtta torsdagar mellan 5 september och 12 december 18.00–20.15.
De datum vi träffas är 5 september, 19 september, 3 oktober, 17 oktober, 31 oktober, 14 november, 28 november och 12 december.

Plats: Famnen, Stopvägen 120
Pris: Gratis
Kontakt: präst Åsa Andersson asa.m.andersson[a]svenskakyrkan.se