Präst 100 %

Välkommen till en församling i storstadsregionen mellan Stockholm och Uppsala!

Vi söker dig, präst som vill utveckla verksamhet och församlingsliv i Bro församling.

Du kommer till ett kompetent och engagerat arbetslag med en stark önskan att vara synliga och relevanta i lokalsamhället samt vårda vårt kulturarv.

Vi tror att du tycker om att arbeta med en bredd av uppgifter där du och kollegorna alternerar mellan vuxenverksamhet, konfirmander, barn- och familjeverksamhet. Du är en reflekterad teolog som tycker om att arbeta tillsammans med andra mot ett gemensamt mål. Tjänsten innehåller sedvanliga prästuppgifter och vi ser att du behöver ha körkort för att kunna arbeta i hela församlingen.

Bro församling ligger nära storstaden och omfattar såväl tätort som landsbygd. I församlingen finns Bro samhälle, en tätort med pendeltågsstation och dryga 9 500 invånare. Totalt bor det fler än 12 500 personer inom Bro församlings område där ungefär hälften är medlemmar i Svenska kyrkan. Området är i ett expansivt skede med omfattande nybyggnation.

Verksamheten bedrivs i församlingslokalerna som ligger centralt i Bro tätort, samt i de fyra medeltida kyrkorna.

Mer information om kommunen hittar du på http://www.upplands-bro.se/

För att vara aktuell för tjänsten vill vi att du:

• Har en teologie kandidatexamen
• Är prästvigd i Svenska kyrkans ordning
• God samarbetsförmåga / lagspelare
• Har körkort

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar provanställning.

Vill du veta mer kontakta:

Kyrkoherde Cathrine Nordqvist: 08-584 808 81

Välkommen med din ansökan innehållande CV, personligt brev och prästbrev till Bro församling, Prästvägen 6, 197 30 Bro, bro.forsamling@svenskakyrkan.se, senast den 27 februari 2023.

Märk din ansökan med ”Komminister”.

Intervjuer kan komma att ske löpande.