Ny kyrkoherde sökes

till Bro församling

Vår nuvarande kyrkoherde går i pension vid årsskiftet 2020/2021 och vi söker därför en ny kyrkoherde till Bro församling.

Bro församling ligger nära storstaden och omfattar såväl tätort som landsbygd. I församlingen finns Bro samhälle, en tätort med pendeltågsstation och dryga 9 000 invånare samt en stor del landsbygd. Totalt bor det fler än 12 000 personer inom Bro församlings område där ungefär hälften är medlemmar i Svenska kyrkan. Området är i ett expansivt skede med omfattande nybyggnation.

Verksamheten bedrivs i församlingslokalerna som ligger centralt i Bro tätort, samt i de fyra medeltida kyrkorna.

Vi har ett arbetslag med stor bredd och kompetens som längtar efter att bygga församling och ta en aktiv roll i lokalsamhället.

Vi söker dig som

• Har flerårig erfarenhet av att vara kyrkoherde eller annan ledande befattning inom Svenska kyrkan
  • Har en längtan efter att utveckla församlingslivet tillsammans med personal, förtroendevalda och ideella
  • Har praktisk erfarenhet av arbetsmiljöarbete och har kunskaper inom arbetsrätt
  • Har erfarenhet av att arbeta strategiskt och strukturerat med frågor som rör församlingsinstruktion, budget, årsredovisning, riktlinjer, m.m.
  • Har en vilja av att synliggöra Svenska kyrkan i lokalsamhället
  • Har ett diakonalt förhållningssätt och vill arbeta för långsiktig hållbarhet inom församlingen
  • Vill verka för en inkluderande kyrka där alla känner sig trygga och välkomna samt har en öppenhet för HBTQ-frågor.

Tillträde sker efter överenskommelse, tidigast i januari 2021.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Du förväntas ha körkort klass B och tillgång till egen bil.

Upplysningar om tjänsten lämnas av kyrkorådets ordförande Jan Owe, tel: 0730 - 894 884, och via Bro församlingsexpedition, tel: 08 - 584 808 80, E-post: bro.forsamling@svenskakyrkan.se

Välkommen med din ansökan innehållande CV, personligt brev och prästbrev till Bro församling, Prästvägen 6, 197 30 Bro, bro.forsamling@svenskakyrkan.se, senast den 8 oktober 2020.

Märk din ansökan med ”Kyrkoherde”.

Anställningsintervjuer planeras till den 20–22 oktober.