Är du vår nya komminister?

Välkommen till en församling i storstadsregionen mellan Stockholm och Uppsala!

Vi söker dig som vill utveckla verksamhet och församlingsliv i Bro församling. Du kommer till ett kompetent arbetslag med en stark önskan att vara synliga och relevanta i lokalsamhället. Vi tror att du tycker om att arbeta med en bredd av uppgifter där du och kollegorna alternerar mellan vuxenverksamhet, konfirmander, barn- och familjeverksamhet. Du är en reflekterad teolog som tycker om att arbeta tillsammans med andra mot ett gemensamt mål. Tjänsten innehåller sedvanliga prästuppgifter och vi ser att du behöver ha körkort för att kunna arbeta i hela församlingen. 

Bro församling ligger nära storstaden och omfattar såväl tätort som landsbygd. I församlingen finns Bro samhälle, en tätort med pendeltågsstation och dryga 9 000 invånare samt en stor del landsbygd. Totalt bor det fler än 12 000 personer inom Bro församlings område där ungefär hälften är medlemmar i Svenska kyrkan. Området är i ett expansivt skede med omfattande nybyggnation.

Verksamheten bedrivs i församlingslokalerna som ligger centralt i Bro tätort, samt i de fyra medeltida kyrkorna.

Mer information om kommunen hittar du på http://www.upplands-bro.se/

Kravprofil:

  • God teolog
  • Körkort
  • Arbetat några år
  • God samarbetsförmåga / lagspelare
  • Prestigelös
  • Självgående

 

Är du intresserad kontakta:

Kyrkoherde Cathrine Nordqvist: 08-584 808 81 

Välkommen med din ansökan innehållande CV, personligt brev och prästbrev till Bro församling, Prästvägen 6, 197 30 Bro, bro.forsamling@svenskakyrkan.se, senast den 12 mars 2021.

Märk din ansökan med ”Komminister”. 

 

Titta gärna på filmen med vår personal https://www.svenskakyrkan.se/broforsamling/prastvagen-6