Nytt från Klädhjälpen i Broby

Vi fortsätter med vårt projekt ”Klädhjälpen” 2015 i Lutherska Missionshuset i Broby, Västergatan 10. Klädutdelningen sker på tisdagar och fredagar, mellan kl. 10:00 - 12:00. Är du intresserad av att hjälpa till med att sortera eller dela ut kläder kan du kontakta Werner Kuhleber 073 844 29 01. Sprid gärna att vi behöver mer kläder och skor framförallt för män! Vi är också tacksamma för leksaker för barn. Alla saker lämnas in hos Malin Sarkar på AlltMöjligt verkstaden i Broby (gula huset) eller på tider då det är öppet i Missionshuset.

Vi började med Klädhjälpen den 2 december 2014. Varje tisdag och fredag träffas vi på Missionshuset, för att sälja kläder till ett mycket lågt pris, till de flyktingar som kommer hit. Oftast kommer mer än 100 flyktingar till den stora matsalen. Vi bjuder på te eller kaffe och prat.

Vi, det är ca 15 frivilliga från Svenska kyrkans församling i Broby som hjälper till så att våra flyktingar får kläder, skor och lite leksaker för barn. Kläderna och skorna säljs till ett symboliskt pris. Stor hänsyn tas till betalningsförmågan. Pengarna som kommer in går direkt in i verksamheten för inköp av strumpor, underkläder och andra nödvändiga basartiklar. Klädhjälpen har inget vinstintresse.

Vi är jättetacksamma för er hjälp. Alla flyktingar som kommer hit upplever oss här i Broby som ”svenskarna”. Vi representerar Sverige för dem. Tack för era gåvor och för ert engagemang.