Pilgrimsvandring

Du följer väl med på Pilgrimsvandring?På en pilgrimsvandring vårdar du både kropp och själ. Samtidigt stillar du din nyfikenhet. Vem möter du bortom vägkröken, och inom dig?

Pilgrimsvandring - här vårdar du både kropp och själ.

Sista pilgrimsvandringen 2020 blir torsdag 17 dec kl. 11-14 - Du är hjärtligt välkommen!

Pilgrimsvandring är ett bra sätt att umgås på distans under rådande förhållande i vårt samhälle och gör gott för både kropp och själ.

Vi går en del av sträckan i tystnad med tid för meditation, men det finns också tid för goda samtal. Du lär känna dig själv och andra, kanske hittar du en ny vän.

Vandringen är ca 6-10 km med flera pauser och i mitten av rundan har vi en längre paus för egen medtagen fika.

Vandringen leds av Pauline & Susanne som vid pauserna håller korta andakter, bön och sång.

Vi samlas normalt vid Bredaryds församlingshem, medtag egen fikakorg.

Varmt välkommen!

Vad är en Pilgrim?

Varje människa är egentligen en pilgrim, även om hon inte använder det ordet om sig själv. En pilgrim är någon som är på väg.

Vi är alla på väg genom våra liv och även om vi trivs i världen så vet vi att vi bara är gäster här för en tid.

Ordet pilgrim kommer från latinets peregrinus som betyder främling. Som pilgrim ger du ger dig av från det hemvanda mot det okända. Du får ta emot nya erfarenheter, möten och insikter, ensam eller tillsammans med andra.

En pilgrimsvandring är en vandring både till det yttre och inre. Målet för den yttre vandringen är alltid en helig plats, oftast en kyrka, ett berg eller en strandkant. Den yttre vandringen är bara ett redskap för den inre vandringen som leder in mot den allra heligaste av platser - in mot den Gud som bor i varje människa.

Vi övar oss i att vara i nuet, i varje steg. Vandringen sker i tystnad men med reflektioner och böner längs vägen. Livet kommer närmare, blir lite enklare.

Många som i dag kallar sig pilgrimer är historiskt intresserade av medeltidens helgon och vandrar i deras fotspår. Andra gör det för att deras tro innefattar vallfärder eller pilgrimsvandringar till heliga platser.

En pilgrimsvandring kan också vara ett tillfälligt avbrott i ett hektiskt liv. Oavsett vem du och varför du ger dig ut kan vandringen och mötena längs vägen bli en fin andlig upplevelse.

Foto: Pauline Gustafsson